ZPS svetuje, potrošnik privarčuje

8. september 2022

ZPS svetuje, potrošnik privarčuje

Na ZPS želimo v težkih časih povišanih cen in strahu pred prihajajočo zimo vsem potrošnikom pomagati z našim znanjem in nasveti. Začenjamo kampanjo ZPS svetuje, potrošnik privarčuje, v okviru katere pripravljamo koristne informacije in napotke za večje in manjše prihranke. Za vse potrošnike brezplačno.

Vsak mesec bomo pokrili eno od področij, ki so po našem mnenju pomembna za vsa gospodinjstva v Sloveniji - od prehrane, do telekomunikacij in financ.

Sredini drobižki

Vsako drugo sredo boste na našem spletnem mestu našli tudi krajše nasvete, ki smo jih poimenovali Drobižki, ki vam brez velikega odrekanja pomagajo prihraniti pri nakupih hrane, poslovanju z banko, izbiri telekomunikacijskega paketa, ogrevanju...

Nasvete bomo objavljali tudi v reviji ZPStest, z vsakim od njih boste lahko nekaj prihranili, pogosto tudi več deset evrov. Spremljajte nas in privarčujte.

Potrebujemo tudi vašo pomoč

Zanimajo nas tudi vaše ideje in nasveti za varčevanje – zbirali jih bomo na spletu, svoje predloge boste lahko oddali vsak teden. Najboljše bomo tudi objavili.

Vašo pomoč bomo potrebovali tudi pri zbiranju informacij s terena.

Ste že slišali za skrčflacijo?

Gre za prakso proizvajalcev, ki zmanjšajo količino določenega izdelka, cena pa ostane enaka ali se celo poviša. Primer tovrstne prakse je vrečka čipsa, ki je bila prej sto gramska, zdaj pa je le še 80 gramska, a za enako ceno.

O vseh pobudah v okviru kampanje ZPS svetuje, potrošnik privarčuje vas bomo sproti obveščali prek spleta in naših e-novic. Zahvaljujemo se vam za sodelovanje.

 

ZPS svetuje, potrošnik privarčuje

Skrčflacija: še vedno je tu!

4. januar 2024

Na Zvezi potrošnikov Slovenije smo že lani v okviru kampanje o skrčflaciji opozarjali na različne do potrošnika neprijazne prakse, s katerimi proizvajalci in trgovci prikrito dvigujejo cene izdelkov. Zaradi velikega odziva na našo akcijo razkrivam...

Kaj se bolj splača? Samostojno beljenje ali najem strokovnjaka?

6. julij 2023

Preprosta vzdrževalna dela v domačem gospodinjstvu, kot je beljenje sten, lahko opravimo sami ali pa delo naložimo profesionalcem. Običajno se odločamo na podlagi navade ali dosedanjih izkušenj, a premisliti se splača tudi o drugi možnosti. Preigr...

ZPS testi hrane: z informirano izbiro prihranimo še več kot pred pol leta

11. april 2023

Na primeru petih prehranskih testov živil, ki smo jih izvedli med februarjem 2020 in februarjem 2022, ponazarjamo, kako lahko z nakupom najcenejših izdelkov veliko prihranimo, ne da bi se pri tem odpovedali kakovosti. Pogoj, da smo izdelke zajeli...

Če imate svoj vrt, je lahko letni strošek za hrano nižji za več sto evrov

29. marec 2023

S prebujanjem pomladi se prebudimo tudi vrtičkarji in začnemo s pripravljalnimi deli na naših gredicah. V naših krajih so zelenjavni vrtovi redni spremljevalci družinskih hiš.

Postanite član Zveze potrošnikov Slovenije

ZPS je neodvisna in neprofitna organizacija, že
več kot 30 let na strani potrošnikov.

Zakaj postati član-ica?

Pridobite dostop do kakovostnih vsebin:

  • Revija ZPStest: 12 številk v 10 izvodih, dostop le prek spleta ali z dostavo na dom
  • Dostop do vseh testov in drugih plačljivih vsebin
  • Pravno svetovanje pri potrošniških težavah
  • Svetovanje o kakovosti in varnosti gospodinjskih aparatov ter zabavne elektronike

Že od 69,60 € / na leto

Zakaj so vsebine ZPS plačljive?

Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov. Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška, organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.

Želim se včlaniti

 

Potrošniško svetovanje ZPS

Ste v potrošniški zagati?

Pokličite nas. Svetovali vam bodo izkušeni pravni strokovnjaki. Brezplačno za člane in članice ZPS.

 

Več o svetovanju