Skupinski nakup kakovostnih klimatskih naprav 2022

6. december 2022

Skupinski nakup kakovostnih klimatskih naprav 2022

Na Zvezi potrošnikov Slovenije danes, 6. decembra, začenjamo novo kampanjo za izvedbo skupinskega nakupa kakovostnih klimatskih naprav. Pri nakupu zunaj »sezone« lahko skupaj dosežemo dobro ponudbo za potrošnike, vključno z ugodno ceno – in prav to bomo poskusili doseči v okviru skupinskega nakupa.

Tudi v tem skupinskem nakupu bodo v ponudbo uvrščene le tiste klimatske naprave, ki so na primerjalnem testu ZPS dosegle dovolj visoko oceno (dobro ali zelo dobro). To je letos že drugi skupinski nakup, ki ga organiziramo na ZPS.

Nedavno smo zaključili skupinski nakup sušilnih strojev s toplotno črpalko, ki se je zaključil celo predčasno, saj je bila z izbranimi ponudniki pogodbeno dogovorjena količina razprodana že pred predvidenim zaključkom kampanje.

Zaradi vedno višjih poletnih temperatur se vedno več potrošnikov odloča za nakup klimatske naprave. Kakovostna klimatska naprava poleti zagotovi prijetno temperaturo v hiši ali stanovanju ter svež, bolj čist in ravno prav vlažen zrak. Pozno jeseni, ko še ni smiselno zagnati ogrevalnega sistema, oziroma dokler zunaj temperatura ne pade pod 10 °C, pa lahko z njo prostore tudi učinkovito (d)ogrevamo, ne da bi pri tem porabili preveč električne energije.

Če sta vas preteklo poletje in mila jesen prepričali, da tudi vaš dom potrebuje klimatsko napravo ali da obstoječa svoje naloge ne opravlja več učinkovito, je sedaj pravi čas za nakup nove.

Število klimatskih naprav v gospodinjstvih narašča, kar potrjuje tudi raziskava REUS 2022, po kateri je delež gospodinjstev, ki uporabljajo klimatsko napravo, s 26 odstotkov leta 2015 narasel na 44 odstotkov v letu 2022. Da brez klimatske naprave poleti ne morejo shajati, je potrdilo več kot 50 odstotkov anketiranih .

Za ogrevanje in hlajenje se sicer v EU porabi polovica energije, od tega se je veliko zavrže. Razvoj strategije za učinkovitejše ter bolj trajnostno ogrevanje in hlajenje je zato prednostna naloga energetske unije. Svoj delež na poti do tega cilja lahko prispevamo tudi potrošniki, med drugim z izbiro kakovostne klimatske naprave ustrezne moči. Prešibka, denimo, bo ves čas delovala s polno močjo, da bo prostor ohladila na želeno temperaturo, zato bo porabila več električne energije.

Želite prejeti nezavezujočo ponudbo? Prijavite se in sodelujte v skupinskem nakupu.

Na ZPS bomo v okviru skupinskega nakupa za potrošnike pripravili ponudbo za klimatske naprave z ločenima zunanjo in notranjo enoto z močjo 2,5 in 3,5 kW, ki se v gospodinjstvih najpogosteje uporabljajo.

skupinski-nakup-klime-postopek-Instagram-Post-Square

V prvi fazi bomo na ZPS zbirali nezavezujoče prijave zainteresiranih potrošnikov, in sicer na spletni strani www.SKUPINSKInakupZPS.si. V prvi polovici februarja bomo predstavili izbranega ponudnika in modele, ki bodo na voljo v skupinskem nakupu. Takrat bodo prijavljeni potrošniki prejeli ponudbo skupinskega nakupa in se prosto odločili, ali bodo napravo kupili ali ne.

Odločitev bodo morali sprejeti čim prej, saj ponudba velja do prodaje pogodbeno zagotovljenih količin oziroma najpozneje do konca marca 2023. Na ZPS poudarjamo, da je uspeh skupinskega nakupa odvisen od interesa potrošnikov in ustreznega odziva ponudnikov. Še posebej pa opozarjamo, da bo na voljo omejena količina klimatskih naprav, zato se lahko skupinski nakup naprav pri izbranih ponudnikih zaključi tudi prej!

Prijavo oddajte čim prej na spletni strani www.SKUPINSKInakupZPS.si. Skupinski nakup poteka kot spletna kampanja, zato bo komunikacija s potrošniki, prijavljenimi v skupinski nakup, potekala predvsem prek spletne strani in po elektronski pošti. Če boste ob prijavi oddali vse zahtevane informacije, boste ob ponudbi prejeli tudi nakupno priporočilo, kako močno napravo izbrati.

Nakup naprave boste opravili neposredno pri ponudniku skupinskega nakupa (ali pri različnih ponudnikih, vendar vedno po pogojih skupinskega nakupa), s katerim bomo na ZPS določili pogoje – čim bolj ugodne za vas, potrošnike. Vse informacije o tem, kako opraviti nakup, boste skupaj s ponudbo izbranih kakovostnih klimatskih naprav dobili v prvi polovici februarja na elektronski naslov, ki ga boste vpisali ob prijavi v skupinski nakup.

Zakaj se splača sodelovati?

Ker si bomo na ZPS tudi v okviru že šestega skupinskega nakupa prizadevali potrošnikom ponuditi ugoden nakup na testu ZPS dobro ocenjenih klimatskih naprav. Naš cilj je doseči čim boljše pogoje nakupa, vključno s ceno in čim bolj kakovostno storitvijo, torej s strokovno montažo, ki je nujna za (energijsko) učinkovito delovanje klimatske naprave.

Katere modele bomo ponudili in po kakšni ceni, bodo vsi potrošniki, ki se bodo prijavili za sodelovanje v skupinskem nakupu, izvedeli v nezavezujoči ponudbi v prvi polovici februarja.

  • Prijava k sodelovanju je preprosta, nezavezujoča in brezplačna za vse potrošnike.
  • Vsem potrošnikom, ne le članom ZPS, omogočamo možnost ugodnega nakupa kakovostne in energijsko učinkovite klimatske naprave.
  • Nakup naprave vključuje strokovno namestitev (montažo) s pooblaščenimi izvajalci.
  • ZPS nudi vsem sodelujočim strokovne nasvete o izbiri v skupinskem nakupu ponujenih klimatskih naprav.

Z neodvisnimi in zaupanja vrednimi informacijami je izbira lažja

Na ZPS smo za vse potrošnike, ki se odločajo za nakup klimatske naprave, pripravili koristne informacije, ki jim bodo omogočile informiran nakup in izbiro kakovostnega izdelka. Potrošniki lahko na www.SKUPINSKInakupZPS.si brezplačno dostopajo do aktualnega testa klimatskih naprav ter številnih drugih vsebin s koristnimi nasveti – od tega, kakšna naj bo moč klimatske naprave glede na prostor, zakaj je pomembna pravilna montaža zunanje in notranje enote, do tega, kdaj ogrevati s klimatsko napravo, kako poskrbeti za ustrezno vzdrževanje ipd.

Kdo lahko sodeluje?

V kampanji skupinskega nakupa klimatskih naprav lahko sodelujejo vsi potrošniki, ki želijo na območju Republike Slovenije namestiti klimatsko napravo. Prijavijo se lahko vsi, tudi tisti, ki niso člani ZPS, le prijavo morajo oddati na spletni strani www.SKUPINSKInakupZPS.si.

Prijava jih ne zavezuje k nakupu, je pa pogoj za prejem ponudbe in za pridobitev pravice do nakupa klimatske naprave po pogojih, doseženih v okviru skupinskega nakupa.

Skupinski nakupi različnih izdelkov in storitev postajajo redna aktivnost številnih evropskih potrošniških organizacij, saj prinašajo številne prednosti in ugodnosti združenim potrošnikom, podpira pa jih tudi Evropska komisija.

Še več koristnih informacij in nasvetov najdete na www.SKUPINSKInakupZPS.si, kjer lahko oddate tudi prijavo za sodelovanje.

Clear-X-logo-super-short

Skupinski nakup bo izveden v okviru projekta CLEAR-X. Projekt CLEAR-X je financiran iz programa Evropske unije za raziskave in inovacije Obzorje 2020 (pogodba št. 101033682). Vsebina tega članka predstavlja izključno stališča avtorjev in je njihova izključna odgovornost. Ne odraža nujno stališč Evropske komisije in/ali Evropske izvajalske agencije za podnebje, infrastrukturo in okolje (CINEA). Evropska komisija in agencija ne prevzemata odgovornosti za morebitno uporabo informacij.

Skupinski nakup kakovostnih klimatskih naprav 2022

ZPS skupinski nakup: tokrat v ponudbi pet energijsko učinkovitih klimatskih naprav
7. februar 2023

Postanite član Zveze potrošnikov Slovenije

ZPS je neodvisna in neprofitna organizacija, že
več kot 30 let na strani potrošnikov.

Zakaj postati član-ica?

Pridobite dostop do kakovostnih vsebin:

  • Revija ZPStest: 12 številk v 10 izvodih, dostop le prek spleta ali z dostavo na dom
  • Dostop do vseh testov in drugih plačljivih vsebin
  • Pravno svetovanje pri potrošniških težavah
  • Svetovanje o kakovosti in varnosti gospodinjskih aparatov ter zabavne elektronike

Že od 69,60 € / na leto

Zakaj so vsebine ZPS plačljive?

Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov. Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška, organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.

Želim se včlaniti

 

Potrošniško svetovanje ZPS

Ste v potrošniški zagati?

Pokličite nas. Svetovali vam bodo izkušeni pravni strokovnjaki. Brezplačno za člane in članice ZPS.

 

Več o svetovanju