Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Osebne finance

Izračunajte, kolikšen kredit lahko najamete

Ali načrtujete najem kredita, ob tem pa ne veste točno, kako visok znesek si lahko privoščite? Po vnosu podatkov v spodnja polja vam bo izračun razkril znesek kredita.

Izračun lahko uporabite tudi v primeru, ko razmišljate o zmanjšanju ali povečanju mesečnega obroka kredita. Manjši obroki pomenijo daljšo doba odplačila, ta pa žal prinese tudi višje obresti. Če vas zanima razlika v plačanih obrestih, ko spreminjate ročnost in višino obrokov, jo lahko izračunate z vnosom več scenarijev kreditov v izračun in primerjavo pripadajočih višin obresti. Pri banki se pozanimajte o natančnem trenutnem stanju vašega kredita. Če ima vaš kredit spremenljivo obrestno mero, povprašajte tudi o njeni trenutni višini.

Pazite, da vam banka ob spremembi kreditnega obroka ne zviša obrestne mere.

Dobro pretehtajte koliko evrov mesečno lahko namenite za plačilo kreditnega obroka, da si svojih prihodkov ne boste obremenili preveč.
Vnesite obrestno mero, ki vam jo ponujajo za najem kredita.
Kredit se praviloma odplačuje v mesečnih obrokih, zato je število obrokov enako številu mesecev.

Zadnje objave

Več objav

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA