Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Osebne finance

Izračunajte realno vrednost vaše bodoče rente

Kolikšno dodatno pokojnino boste potrebovali? 500 evrov mesečno? S kalkulatorjem inflacije lahko na primer izračunate, da pri dveh odstotkih inflacije za dodatnih 300 evrov mesecne pokojnine potrebujete danes 445 evrov, da bi ohranili svojo kupno moč.

Pri načrtovanju finančne prihodnosti ne smeti zanemariti vpliva inflacije na vaše prihranke. Ta je namrec krivec, da je bodoča kupna moč privarcevanega zneska veliko manjša kot trenutna. Inflacijo morate upoštevati, ko načrtujete vaše varčevanje za starost. Ta se je od uvedbe evra gibala med 0 in 6 odstotkov.

Če vas zanima realna višina oz. bodoca kupna vrednost vaše načrtovane rente, uporabite ta kalkulator in izpolnite bela polja:
Vnesite pricakovano stopnjo inflacije. Kot pomoč smo vam že vnesli stopnjo inflacije (predpostavko), ki pa jo lahko poljubno spreminjate.
Vnesite število let, ki bo preteklo do pričetka izplačevanja vaše rente.
Realna višina rente ob upoštevanju inflacije.
Ce vas zanima, koliko morate privarčevati danes, da bi v prihodnosti ohranili vašo želeno kupno moč, uporabite ta kalkulator in izpolnite bela polja:
Vnesite pričakovano stopnjo inflacije. Kot pomoč smo vam že vnesli stopnjo inflacije (predpostavko), ki pa jo lahko poljubno spreminjate.  Povprečna letna stopnja inflacije od uvedbe evra do vkljucno septembra 2010 je znašala 3,124 %.
Vnesite število let, ki bo preteklo do pričetka izplačevanja vaše rente.
Današnja nominalna vrednost rente, ki bo imela v prihodnosti enako kupno moč kot vaša želena (prihodnja) renta ob predpostavljeni inflaciji.

Zadnje objave

Več objav

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA