Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Osebne finance

Primerjajte stroške poslovanja z osebnim računom


V množici nadomestil, ki jih banke zaračunajo v plačilnem prometu, se je težko znajti. Z našim primerjalnikom ponudbe lahko na preprost način primerjate, koliko vam bodo za poslovanje z osebnim računom zaračunale banke. V primerjavo smo vključili nabor bančnih storitev, ki jih potrošniki najpogosteje uporabljajo.


Ali uporabljate spletno banko?  

Z uporabo spletnega bančništva lahko prihranite pri mesečnih stroških poslovanja z osebnim računom, saj je plačevanje preko spletne banke praviloma ugodnejše od tradicionalnega plačevanja na bančnem okencu.
DA    NE
Koliko UPN (položnic) plačate mesečno na bančnem okencu?  
Koliko UPN plačate mesečno preko spletne banke?  

Univerzalni plačilni nalog je s 1. januarjem 2012 nadomestil plačilni nalog in posebno položnico.
Koliko direktnih bremenitev imate mesečno?  

Z direktno obremenitvijo lahko poravnavate obveznosti do upnikov, ki se mesečno spreminjajo ali so enaki (npr. računi za elektriko, telefon itd.). Pogoj je, da imajo vaši upniki sklenjeno pogodbo z banko za poravnavanje obveznosti preko direktne obremenitve.
Koliko trajnih nalogov imate mesečno?  

Trajni nalog se uporablja v primerih, ko mesečno plačujete enake zneske na druge osebne račune, račune varčevanj, kreditne račune itd. Banka bo vsak mesec na vnaprej določen dan namesto vas opravila plačilo dogovorjenega zneska na dogovorjeni račun.
Kolikokrat mesečno dvignete gotovino na bankomatu, ki ni last vaše banke?  

Večina bank zaračunava provizijo za dvige gotovine na bankomatih, ki niso v njihovi bančni skupini.
Ali uporabljate kreditno kartico (kartico z odloženim plačilom)?  

Kartica z odloženim plačilom je tista kartica, kjer vam vaš račun bremenijo enkrat mesečno in ne ne ob vsakem nakupu posebej (npr. Visa, MasterCard).
DA    NE
Izberite vrsto bančnega računa ali paketa:


Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Zadnje objave

Več objav

Umik in odpoklic izdelkov

Več