Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Računalnik
Računalnik
10. september 2019

Osebni računalniki ostajajo nepogrešljivi pripomočki za šolo in kakršno koli delo, pametnim telefonom in tablicam z dodatki navkljub. Mnogi nanje prisegajo tudi za zabavo, še posebej za igranje videoiger. Zadnji, skupaj z nekaterimi profili profesionalnih uporabnikov, ne morejo brez namiznega PC-ja, a večina bo raje izbrala prenosnik. Povsem razumljivo, njihove prednosti so očitne, pa tudi po zmogljivosti ne zaostajajo več veliko. 

Objavljamo rezultate testa za prenosnike Acer Swift 3, Asus Vivobook S14, Dell XPS 13 (9380) in Macbook Pro 13 with Touchbar (2018). Svetujemo na kaj biti pozorni pri nakupu (izognite počasnemu pomnilniku eMMC, ki ga imajo nekateri cenejši modeli. Nalaganje česar koli bo z njim mukotrpno.), kakšno tipkovnico in zaslon izbrati. In če ne boste kupovali prenosnika Apple, ne pozabite na operacijski sistem Windows (običajno namesto tega namestijo FreeDOS ali kaj podobnega). Na začetku bo prenosnik nekaj cenejši, a poznejši dokup licence za operacijski sistem bo skupno ceno potisnil višje. Še več koristnih nasvetov in informacij? Berite naprej!

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Zadnje objave

Več objav

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA