Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Šport
Šport
10. april 2019

Ne pričakujte absolutne natančnosti. Če so bile pametne ure zamišljene kot dodatek pametnemu telefonu, športne pa kot kakovostni merilni `instrument´, se je razkorak med njimi v zadnjem času močno zmanjšal. Pametne ure so najmanj dobri, če ne celo odlični športni spremljevalci, Applove v nekaterih državah celo osebni zdravstveni pomočniki, športne znajo prikazati obvestila telefona ali pa so pridobile še kakšno od funkcij, ki so bile prej rezervirane za pametne ure. Preizkusili smo naprave v cenovnem razredu od 40 do 460 €, višja cena pa ne zagotavlja tudi boljše kakovosti.

Vse športne ure in zapestnice smo kupili kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Preizkusili smo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih. Naši kriteriji so običajno ostrejši od golega preverjanja standarda in varnosti, saj obravnavamo tudi uporabnost izdelka, okoljevarstvo in ostale vidike, pomembne pri vsakdanji uporabi. Objava rezultatov testa je dovoljena le v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila.

Kako smo testirali
Pametne funkcije: 35 odstotkov skupne ocene
Preprostost uporabe: 35 odstotkov skupne ocene
Spremljanje aktivnosti: 20 odstotkov skupne ocene
Baterija: 10 odstotkov skupne ocene
Aplikacija: 5 odstotkov skupne ocene
Dodatne možnosti: 5 odstotkov skupne ocene


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov.


Ko boste opravili nakup, vam bomo po e-pošti poslali geslo za dostop do rezultatov izbranega testa.

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

4,90 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Zadnje objave

Več objav

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA