Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Pohištvo in oprema
Pohištvo in oprema
14. marec 2019

Električna orodja so danes pretežno baterijska. Napajanje prek električnega kabla je rezervirano le še za posebno zahtevna orodja, kot so težja pnevmatska kladiva in krožne žage, ter za izrazito cenene modele v naboru orodij za domače mojstre. Čeprav je namen vrtalnega stroja preprost in jasen tudi tistim, ki ga nikoli niso uporabljali, se izkaže, da moramo pri nakupu poznati vrsto parametrov, ki določajo uporabnost orodja. 

Za bolj pošteno primerjavo smo tokrat vrtalnike razdelili v tri skupine. Pozornost smo namenili modelom, ki se umeščajo v osrednji in največji del ponudbe, izognili pa smo se najlažji kategoriji električnih vijačnikov, namenjenih vijačenju brez vrtanja, in najtežji kategoriji pnevmatskih kladiv, ki betonske in kamnite stene vrtajo z električno gnanim kladivom. Namenoma smo spregledali tudi ločevanje proizvajalcev na `hoby´ in `profesionalni´ program, saj ob visokih cenah baterij cene orodij v obeh razredih niso več toliko različne.

Odšteti 500€ ali bo 150€ dovolj za dober vrtalnik? Nekateri prisegajo na baterijske, drugi vedo, da je v beton mogoče vrtati le udarno, pri čemer pa baterijski hitro odpovedo. Na naših testih ugotavljamo, da so med vrtalniki tudi takšni, ki odpovedo že pri malce daljšem delu in vse to, seveda upoštevamo pri našem ocenjevanju. Kateri vrtalnik je tokrat `pogrnil´? Globlji vpogled v rezultate in tehnične podatke za vsak vrtalnik, ki smo ga preizkusili, lahko začinite z neposredno primerjavo do petih modelov. V primerjalnku 55 baterijskih vrtalnikov, 23 jih lahko kupite pri nas. Preverite pred nakupom!

Vse modele vrtalnikov smo kupili v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Preizkusili smo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih. Naši kriteriji so običajno ostrejši od golega preverjanja standarda in varnosti, saj obravnavamo tudi uporabnost izdelka, okoljevarstvo in ostale vidike, pomembne pri vsakdanji uporabi. Objava rezultatov testa je dovoljena le v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila.

Skupna ocena (100%) je sestavljena iz:
Zmogljivost 50 %
Baterija 20%
Priročnost 20 %
Kakovost konstrukcije 10 %


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov.


Ko boste opravili nakup, vam bomo po e-pošti poslali geslo za dostop do rezultatov izbranega testa.

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

4,90 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Zadnje objave

Več objav

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA