Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Internet
Internet
19. april 2018

Danska potrošniška organizacija je skupaj z več danskimi organizatorji kulturnih in športnih prireditev in nogometnim klubom FC Copenhagen danskemu potrošniškemu ombudsmanu prijavila spletnega ponudnika vstopnic Viagogo.dk.

V prijavi navajajo, da se spletni ponudnik poslužuje nepoštenega oglaševanja in nepoštene poslovne prakse. Karte prodaja po previsokih cenah (kar na Danskem ni dovoljeno) in s številnimi dodatnimi stroški, s katerimi potrošnik v ponudbi ni seznanjen. V oglasih in na spletni strani navaja, da je uradni ponudnik vstopnic za nekatere prireditve, čeprav to ni. Poleg tega se poslužuje tudi prodajnih prijemov kot je npr. "na voljo le še nekaj kart", čeprav to ne drži.

Sicer so pritožbe zoper Viagogo tudi v drugih evropskih državah (vključno s Slovenijo) številne, nadzorni organi pa neukrepanje utemeljujejo s tem, da ima podjetje sedež v Švici.

Potrošnikom vsekakor svetujemo, da so pri nakupih vstopnic prek spletne strani Viagogo previdni.

Zadnje objave

Več objav

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA