Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Internet
Internet
14. april 2017

Italijanska Agencija za zaščito konkurence je na podlagi prijave italijanske potrošniške organizacije Altroconsumo v postopku proti spletnemu prodajalcu kart TicketOne in še štirim drugim spletnim ponudnikom skupaj izrekla za več kot 1,7 milijona evrov kazni.

Najvišjo kazen je dobilo podjetje TicketOne, nadzorniki so ga kaznovali s kar z milijon evri kazni zaradi nepoštene poslovne prakse pri prodajanju vstopnic za koncert Coldplay po spletu. Podjetje je na svoji spletni strani le nekaj minut po začetku predprodaje kart potrošnike obvestilo, da so karte za koncert že razprodane, ves čas pa je stran delovala zelo počasi oz. s številnimi težavami.

Kot so sporočili iz Agencije za nadzor konkurence, podjetje Podjetje TicketOne med drugim z ustreznimi tehničnimi rešitvami ni zagotovilo omejitve števila nakupa kart, nadzora nad številom kupljenih kart, ki jih je lahko kupil posamezni obiskovalec spletne strani, prav tako pa ni ustrezno ukrepalo, ko so bile ugotovljene kršitve.

Že čez nekaj minut so se namreč pojavili oglasi na drugih spletnih straneh za karte po (najmanj) trikratni ceni.

Ivo Tarantino iz italijanske potrošniške organizacije Altroconsumo: "Veseli smo, da je so se nadzorno organi končno odločili kaznovati nepošteno poslovno prakso podjetja TicketOne. Ne gre za osamljeni primer, takšne stvari se dogajajo potrošnikom po vsem svetu."

V okviru postopka so tekle preiskave tudi proti štirim drugim podjetjem (t.i. skundarni prodajalci), ki po spletu prodajajo vstopnice: Seatwave, Viagogo, Ticketbis in Mywayticket. Ugotovili so številne kršitve zakonodaje, saj potrošnikom niso pred nakupom niso bili na voljo bistveni elementi za sklenitev pogodbe: npr. lokacije sedežev, pravice v primeru odpovedi dogodka in podatki o ponudniki. Skupaj so jim izrekli za več kot 700.000 evrov kazni.

Zadnje objave

Več objav

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA