Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Kuhanje, pečenje, hlajenje

Sladoled je odlična osvežilna sladica, ki se v vročih poletnih dneh še posebej prileže. Če imamo ustrezen pripomoček, ga lahko izdelamo sami iz svežih, nam najljubših naravnih sestavin, brez dodanih barvil, konzervansov, stabilizatorjev in drugih primesi, ki jih najdemo v kupljenih sladoledih. Kakšni so aparati za pripravo sladoleda, ki jih lahko kupimo, kako delujejo in kaj zmorejo, smo preverili na testu.

star-clanek-1 Ta članek z rezultati testa je star. Aktualni rezultati tega testa >

Aparati s sistemom za hlajenje so bistveno dražji (tudi 700 € in več), rezultati pa ne boljši kot pri aparatih s hladilno posodo. Edini z zelo dobro skupno oceno je aparat s hladilno posodo, za katerega boste odšteli dobrih 50 €. Preverite!

Aparati s sistemom za hlajenje
Ariete Gran Gelato Metal 693
Nemox Gelatissimo
Nemox Gelato Chef 2200
Nemox NXT1 L'Automatica
Steba IC 150

Aparati s hladilno posodo
Bosch MUZ5EB2 1
DeLonghi IC8500
Domo DO2309I
KitchenAid 5KICA0WH 2
Nemox Harlequin

Vse aparate smo kupili v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Preizkusili smo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih. Objava rezultatov testa je dovoljena le v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila.

Učinkovitost delovanja: 55 odstotkov skupne ocene
Priročnost: 30 odstotkov skupne ocene
Hrup: 5 odstotkov skupne ocene
Izdelava: 5 odstotkov skupne ocene
Poraba energije: 5 odstotkov skupne ocene


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov.


Ko boste opravili nakup, vam bomo po e-pošti poslali geslo za dostop do rezultatov izbranega testa.

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Postani član

paket INTERNET

4 x 16,00 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Zadnje objave

Več objav

Umik in odpoklic izdelkov

Več