
Prispevki
- Podrobnosti
V loncu vre, kuhališče pa ostaja hladno. Tako je, če kuhamo na indukcijski plošči, zato ta način imenujemo tudi hladno kuhanje. Včasih zelo draga tehnologija je danes cenovno dostopnejša, obljublja hitro in preprosto kuhanje, zato je zanjo vedno več zanimanja. Kakovost indukcijskih kuhalnih plošč smo preverili na testu.
Testirali smo indukcijske kuhalne plošče klasičnih dimenzij različnih proizvajalcev, med njimi tudi Gorenjevo ploščo. Vsi modeli imajo po štiri kuhalna mesta različnih dimenzij, trije tudi vedno bolj priljubljeno možnost združevanja dveh kuhalnih mest v eno, razširjeno, s pravokotno površino. S funkcijo pospešenega začetnega gretja (ang. `booster´) za hitrejše začetno kuhanje so opremljena skoraj vsa kuhalna mesta, vendar le redka delujejo sočasno. Običajno smemo `booster´ hkrati uporabiti le na dveh kuhališčih, pa še to le, če nista na isti strani kuhalne plošče (na levi ali desni). Vse plošče imajo tudi programsko uro.
Testirali smo v laboratoriju in tako zagotovili strokovnost, enake pogoje za vse vzorce in natančnost preizkušanja. Zanimalo nas je, kako plošče delujejo, koliko energije porabijo, kako preproste so za uporabo, kako glasne so med delovanjem in ali izpolnjujejo varnostne zahteve. Na voljo so rezultati za 38 indukcijskih kuhališč, 12 jih lahko kupite v Sloveniji.
Vsebina le za člane ZPS
Če ste član, vstopite
Pozabljeno geslo?Postani član
paket INTERNET
4 x 14,48 € / leto
Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.
Več o članstvu