Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Tržni pregled in cene

Slovenski trg fiksnih elektronskih komunikacij opredeljujejo združeni paketi osnovnih storitev, priljubljeni trojčki in četverčki z občasnimi akcijskimi ponudbami. Njihov namen je predvsem pridobivanje novih uporabnikov, le redko so akcije namenjene tudi obstoječim. Razlike med ponudbami so filigranske, kar je poleg vezav tudi eden od razlogov, da je prehodov med operaterji malo.

Hiter pregled ponudbe storitev v Sloveniji pokaže še eno značilnost. Cene samostojnih priključkov v internet so previsoke, predvsem pa niso v sorazmerju s cenami trojčkov z enako hitrimi dostopi. Operaterji na ta način silijo uporabnike, da se odločajo za združene storitve, čeprav morda teh ne bi naročili, če bi bile cene samostojnega internetnega dostopa ugodnejše. Pri tem so postali še kako iznajdljivi, saj so samostojne ponudbe bistveno manj izpostavljene kot združene. To je verjetno tudi razlog, da je v Sloveniji delež gospodinjstev s samostojnim internetnim priključkom manj kot 10-odstoten.

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Zadnje objave

Več objav

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA