Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Zamenjaj in prihrani 3
Zamenjaj in prihrani 3
14. marec 2019

Velik odziv potrošnikov v kampanji skupinskega nakupa električne energije ponovno dokazuje, da si potrošniki želijo tovrstnih skupinskih nakupov. Dobra popotnica kampanji pa so tudi pozitivne izkušnje potrošnikov v preteklosti - številni potrošniki, ki so v preteklosti že zamenjali dobavitelja v okviru kampanje ZPS, so celoten postopek prijave in zamenjave ocenili kot zelo dobro. ZPS zato ponovno vabi vse zainteresirane potrošnike, da oddajo prijavo čimprej – preprosto, brezplačno in nezavezujoče. Več potrošnikov bo prijavljenih, boljšo ponudbo in posledično večje prihranke si lahko obetamo!

Prijavite se lahko prek spleta ali telefona
Najhitreje in najbolj preprosto je sodelovanje v skupinskem nakupu z oddano spletno prijavo na www.ZAMENJAJinPRIHRANI.si.

Če ne uporabljate svetovnega spleta, pa lahko prijavo za sodelovanje v skupinskem nakupu oddate po telefonu - pokličite na telefonsko številko 01/432 30 35 (vsak delavnik med 8. in 20. uro). V tem primeru bosta nadaljnja komunikacija in izmenjava dokumentacije potekali po klasični pošti in po telefonu. Zato opozorite na to možnost starejše sorodnike, znance, prijatelje – velika verjetnost namreč je, da dobavitelja še nikoli niso menjali, zato plačujejo za energijo preveč.

Prijava k sodelovanju v skupinskem nakupu je pogoj za prejem ponudbe skupinskega nakupa – zmagovalnih tarif na licitaciji zmagovalnega dobavitelja energije. 

Pripravite podatke!
Ob prijavi vas bodo prosili tudi za podatke o porabi energije v vašem gospodinjstvu v preteklih 12 mesecih. Te podatke potrebujejo, saj bodo na njihovi podlagi za vas pripravili oceno prihrankov, ki jo boste prejeli hkrati s ponudbo.

Ob prijavi v skupinski nakup vas bodo tako prosili za vnos podatkov o pretekli porabi elektrike in/ali zemeljskega plina v vašem gospodinjstvu, dobavitelju in paketu, ki ga imate trenutno, o številki merilnega oz. odjemnega mesta. Vsi ti podatki se nahajajo na vašem mesečnem računu, zato si ga pripravite predno pričnete z začetkom izpolnjevanja prijave oz. pokličete v klicni center. Izjema je podatek o pretekli porabi. Če ne poznate pretekle porabe energije v vašem gospodinjstvu ali o njej niste prepričani, za podatek o porabi energije v preteklih 12 mesecih zaprosite v klicnem centru svojega dobavitelja.

Ne odlašajte s prijavo! Kliknite na www.zamenjajinprihrani.si ali pokličite 01/432 30 35!
Več potrošnikov bo prijavljenih do licitacije, boljšo ponudbo s strani sodelujočih dobaviteljev si lahko obetajo.

Breda Kutin, predsednica ZPS, opozarja: "Potrošnike naj ne zavedejo terenski akviziterji, ki po domovih - od vrat do vrat - v imenu ZPS ponujajo zamenjavo dobavitelja energije, saj ZPS na terenu nima svoje ekipe. V kampanji ZAMENJAJ in PRIHRANI lahko potrošniki sodelujejo izključno s prijavo prek spleta ali telefona 01/432 30 35."

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA