Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Zamenjaj in prihrani 3
Zamenjaj in prihrani 3
30. januar 2019

SKUPAJ PLAČAJMO MANJ: Zveza potrošnikov Slovenije organizira tretji skupinski nakup električne energije in zemeljskega plina, da bi potrošnikom ponovno zagotovila čim boljšo ponudbo, brez skritih stroškov in brez vezave, z navzgor omejeno ceno za obdobje enega leta. Zamenjava dobavitelja z ZPS je namenjena vsem potrošnikom in gospodinjstvom v Sloveniji, je preprosta, hitra in brezplačna.

Oddajte brezplačno in nezavezujočo prijavo danes. Prijava je pogoj, če boste želeli sprejeti na licitaciji zmagovalne tarife!

Vse potrošnike vabimo, da na spletni strani kampanje www.ZAMENJAJinPRIHRANI.si oddajo nezavezujočo prijavo za sodelovanje v skupinskem nakupu. Prijave sprejemajo do 3. aprila 2019. Dodatne informacije in pomoč pri prijavi so potrošnikom na voljo po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Ob prijavi na www.ZAMENJAJinPRIHRANI.si vas bomo prosili tudi za podatke o porabi energije v vašem gospodinjstvu v preteklih 12 mesecih, na podlagi katerih bodo za vas pripravili oceno prihrankov, ki jo boste prejeli hkrati s ponudbo, predvidoma v sredini maja. Takrat boste na vrsti vi! Na podlagi prejete individualne ocene prihrankov in ponudbe se boste odločili za zamenjavo dobavitelja ali za zvestobo sedanjemu.

Ponudbo za zamenjavo dobavitelja sprejmete šele s podpisom pogodbe z zmagovalnim dobaviteljem licitacije.

nz181

Več nas bo sodelovalo, boljša bodo naša pogajalska izhodišča, boljšo ponudbo si lahko obetamo in posledično večje prihranke.

ns181

Najhitreje in najbolj preprosto je sodelovanje v skupinskem nakupu z oddano spletno prijavo na www.ZAMENJAJinPRIHRANI.si.

Potrošniki, ki niso suvereni pri uporabi spleta, lahko prijavo za sodelovanje v skupinskem nakupu oddajo po telefonu. Pripravite račun zdajšnjega dobavitelja elektrike in/ali plina ter pokličite klicni center ZPS 01/432 30 35 (pon. – pet., med 8. in 20. uro). V tem primeru bo nadaljnja komunikacija in izmenjava dokumentacije (vključno z oceno prihranka) potekala po (navadni) pošti in telefonu.

Zakaj sodelovati v kampanji?
favicon Ker je sodelovanje preprosto, brezplačno in nezavezujoče – za vse potrošnike!
favicon Ker si lahko zagotovite pogodbo o dobavi energije z zmagovalnimi tarifami licitacije, brez vezave in brez skritih stroškov, za 12 mesecev.
favicon Ker je zamenjava dobavitelja elektrike in/ali plina z ZPS preprosta in varna.
favicon Ker je odločitev vedno vaša, saj ponudbo za zamenjavo dobavitelja potrdite šele s podpisom pogodbe z zmagovalnim dobaviteljem licitacije.

Še vedno je prostor za dobro ponudbo
V zadnjem obdobju se višajo cene električne energije tako za gospodinjske kot negospodinjske odjemalce. Konec leta 2018 in v začetku 2019 so nekateri dobavitelji energije `posodobili´ svoje redne cenike za gospodinjski odjem zaradi znatno višjih cen na veleprodajnih trgih. "Prav zato, ker so dobavitelji v rednih cenikih prevalili povišanje na pleča potrošnikov, smo prepričani, da je dovolj prostora za pridobitev dobre ponudbe v okviru skupinskega nakupa energije," je prepričana predsednica ZPS Breda Kutin, ki ob tem dodaja: "Veliki prihranki za gospodinjstva v preteklih dveh skupinskih nakupih, pozitiven odziv javnosti in številna vprašanja potrošnikov, kdaj nameravamo ponovno organizirati skupinski nakup energije, so nas prepričali, da je prav zdaj – pravi čas za novo kampanjo."

Ključni koraki kampanje
Na licitaciji ponudb dobaviteljev energije, ki bo 4. aprila 2019, bodo lahko sodelovali vsi ponudniki elektrike in plina, ki bodo izrazili interes za sodelovanje in potrdili, da se strinjajo s pogoji skupinskega nakupa in opredeljenimi lastnostmi ponudb (npr. navzgor omejena cena za 12 mesecev, nobenih sankcij za odstop od pogodbe ali skritih stroškov, pravočasno obvestilo o ceni po poteku 12 mesecev).

roki2019

Dobro je vedeti: Na terenu ne bo predstavnikov ZPS, ki bi potrošnikom `pomagali´ pri zamenjavi dobavitelja energije
V preteklih dveh kampanjah ZAMENJAJ in PRIHRANI so nekateri potrošniki sporočili, da so jih na domu obiskali akviziterji, češ da v imenu ZPS pomagajo potrošnikom do cenejše elektrike in plina ter jih tako prepričali v podpis pogodbene dokumentacije. "Kampanje zamenjave dobavitelja energije nismo in ne bomo vodili z akviziterji. Če bodo od vrat do vrat hodili lažni predstavniki ZPS, nas prosim obvestite," je poudarila Breda Kutin.

V prejšnji kampanji ZAMENJAJ in PRIHRANI so potrošniki skupaj prihranili več kot 1,2 milijona evrov
Dobavitelja energije je v okviru druge kampanje ZAMENJAJ in PRIHRANI #2 zamenjalo več kot 13.200 gospodinjstev, sklenjenih pa je bilo več kot 15.700 pogodb, saj so potrošniki v posameznih gospodinjstvih zamenjali tako dobavitelja elektrike kot plina. Skupni prihranki tistih, ki so z ZPS zamenjali dobavitelja ali sprejeli zmagovalne tarife, dosežene na licitaciji, so
znašali kar 1,2 milijona evrov.

V skupinskih nakupih, ki so jih organizirale potrošniške organizacije, članice Evropske potrošniške organizacije BEUC, je dobavitelja zamenjalo več kot 1,4 milijona potrošnikov, ki so skupaj prihranili več kot 300 milijonov evrov.

Dodatne informacije lahko najdete:
• na spletni strani kampanje www.ZAMENJAJinPRIHRANI.si,
• kjer lahko preverite tudi pogosta vprašanja in odgovore,
• lahko nas pokličete na 01/432 30 35 (vsak delavnik med 8. in 20. uro),
• nam pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Obvestite tudi prijatelje in znance o ZAMENJAJ in PRIHRANI, kampanji Zveze potrošnikov Slovenije za skupinski nakup elektrike in plina. Več nas bo, večje prihranke si lahko obetamo!

Predstavitev s tiskovne konference:

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA