Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

18. januar 2018

Več kot 15.700 zamenjav dobavitelja in več kot 1,2 mio evrov prihrankov za slovenske potrošnike!

Pod sloganom "Zamenjaj in prihrani #2" smo zelo uspešno zaključili že drugi skupinski nakup energije.

Dobavitelja elektrike ali plina je v okviru kampanje ZPS zamenjalo več kot 13.200 gospodinjstev oziroma je bilo sklenjenih več kot 15.700 pogodb, saj so potrošniki v posameznih gospodinjstvih zamenjali tako dobavitelja elektrike kot plina. V drugem skupinskem nakupu je sodelovalo več gospodinjstev (13.216) kot v prvem skupinskem nakupu (12.300), ki se je zaključil v 2015, višji so tudi skupni prihranki.

Odziv potrošnikov dokazuje, da si potrošniki želijo tovrstnih skupinskih nakupov, ter da so potrošniki akcijo "Zamenjaj in prihrani #2" vzeli za svojo. Potrošniki so prepoznali, da skupaj z ZPS lahko varno opravijo zamenjavo dobavitelja, ob tem pa sklenejo pogodbo brez vezave in skritih stroškov, z navzgor omejeno ceno za 12 mesecev, dobavitelj pa jim bo tudi pravočasno sporočil ceno za prihodnje obdobje.

Skupno več kot 1,2 mio evrov prihrankov
Na ZPS smo zadovoljni z odzivom potrošnikov, tokrat so rezultati celo presegli naša pričakovanja. Breda Kutin je poudarila: "Potrošniki so v okviru kampanje Zamenjaj in prihrani #2 skupaj prihranili več kot 1,2 milijona evrov."

Dobavitelja zamenjalo več kot 13.200 gospodinjstev
V okviru kampanje smo na ZPS zabeležili 12.960 zamenjav dobavitelja elektrike in 2765 plina v 13.216 gospodinjstvih.

nz181

Na ZPS smo ponovno dokazali da smo združeni s potrošniki močnejši, da lahko dosežemo dobre ponudbe, a ključni korak je na strani potrošnikov, da dobavitelja tudi zamenjajo. Odstotek tistih, ki niso še nikoli zamenjali dobavitelja, ostaja (pre)visok,

ns181

je poudarila Breda Kutin, predsednica ZPS.

Prebudili tudi trg
ZPS je ponovno uspela `prebuditi´ energetski trg za potrošnike v Sloveniji, saj so tudi med in po drugem skupinskem nakupu energije ponudniki znižali cene za gospodinjstva, zato so skupni prihranki potrošnikov, ki so zamenjali dobavitelja energije še večji. "Dokazali smo, da s skupinskimi nakupi za potrošnike dosežemo ugodne ponudbe na trgu, zato bomo s tovrstnimi aktivnostmi nadaljevali tudi v prihodnje," je izpostavila Breda Kutin.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA