Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

17. julij 2017

Skupinski nakup elektrike in plina Zveze potrošnikov Slovenije: ZPS izborila povprečni prihranek v višini 211,41€.

Licitacija v okviru kampanje ZPS "Zamenjaj in prihrani#2" zelo uspešna. Zaradi izjemnega zanimanja in uspešne licitacije so prijave za sodelovanje v skupinskem nakupu ponovno mogoče!

13.997 gospodinjstev že sodeluje v drugem skupinskem nakupu energije v Sloveniji, ki ga organiziramo pri Zveza potrošnikov Slovenije. Licitacija pretekli četrtek je bila izjemno uspešna. Povprečno gospodinjstvo, prijavljeno v kampanjo, ki uporablja elektriko in plin, si obeta prihranke v višini 211,41 evra.

Dve zmagovalni ponudbi podjetja GEN-I, prihranki znatni
Licitacija je potekala v četrtek, 13. julija 2017. Tako v kategoriji elektrika kot tudi v kategoriji plin je zmagalo podjetje GEN-I, d.o.o..

V posamezni kategoriji so za povprečno gospodinjstvo pričakovani letni prihranki sledeči (1):  

  • za elektriko 102,97 € v kampanjo prijavljenega povprečnega gospodinjstva,
  • za plin 108,44 € v kampanjo prijavljenega povprečnega gospodinjstva.

Na ZPS posebej izpostavljamo, da predstavljeni izračuni temeljijo na profilu povprečnega gospodinjstva, ki že sodeluje v skupinskem nakupu, poraba energije pa se med gospodinjstvi zelo razlikuje. Zato bo višina prihranka, ki si ga potrošnik lahko obeta od zamenjave, znana šele, ko bo prejel individualno oceno prihrankov – predvidoma v drugi polovici avgusta.

"Preverili smo določila pogodb in splošnih pogojev, ki veljajo za potrošnike, ki bodo dobavitelja zamenjali v okviru skupinskega nakupa. Gre za pogodbe brez vezave, brez skritih stroškov, z navzgor omejeno ceno za prihodnjih 12 mesecev, ter z zavezo dobavitelja, da bo pravočasno sporočil potrošnikom ceno, ki bo veljala po izteku 12 mesecev," pa poudarjamo na ZPS prednosti zamenjave dobavitelja v okviru skupinskega nakupa.

Prve individualne ocene prihrankov za potrošnike najkasneje v drugi polovici avgusta 
Potrošniki, ki so prijavo za sodelovanje v skupinskem nakupu oddali do 13. julija, bodo prejeli individualno oceno prihrankov v drugi polovici avgusta, in sicer na podlagi podatkov iz oddane prijave. 

ZPS: Zaradi izjemnega zanimanja in uspešne licitacije – prijava spet mogoča
Vse potrošnike, ki se v skupinski nakup (še) niso prijavili obveščamo, da je prijava spet mogoča. Vabimo vas, da se pridružite skupinskemu nakupu na www.ZAMENJAJinPRIHRANI.si Na osnovi v prijavi posredovanih podatkov boste predvidoma v drugi polovici avgusta prejeli oceno prihrankov in ponudbo za zamenjavo dobavitelja.
Oddajte svojo prijavo ZDAJ!  

Zamenjava dobavitelja se splača
"Rezultati licitacije kažejo, da se zamenjava splača. Najvišje prihranke si lahko obetajo tisti, ki dobavitelja elektrike in plina še nikoli niso zamenjali," je poudarila na novinarski konferenci predsednica ZPS, Breda Kutin in dodala: "Zamenjava dobavitelja je tudi po zagotovilih Agencije za energijo preprosta in varna. Zato naj vsi, ki želijo prihraniti, vendar imajo vprašanja, ne vedo, kako pristopiti k sodelovanju v skupinskem nakupu, preprosto pokličejo naš klicni center na 01 432 30 35 in dobili bodo vse potrebne odgovore, pojasnila."

Zmagovalni ponudnik GEN-I pripravljen na nove odjemalce
"Za sodelovanje v akciji Zveze potrošnikov Slovenije smo se pripravljali že dlje časa in vnaprej zakupili omejene količine energentov glede na izkušnje iz prve avkcije. Naša ponovna zmaga tako samo še enkrat dokazuje, da smo zares najboljša izbira za slovenska gospodinjstva. Veselimo se novih strank v okviru akcije ZPS in hkrati napovedujemo še večjo skrb za naše obstoječe odjemalce, ki so najugodnejših akcijskih ponudb deležni ves čas," je ob zmagi izjavil dr. Robert Golob, predsednikuprave družbe GEN-I.

Oglejte si: predstavitev z današnje tiskovne konference

Več informacij najete na www.zps.si in na www.zamenjajinprihrani.si

 

(1) Metodološko pojasnilo izračuna

  • Povprečno gospodinjstvo, prijavljeno v skupinski nakup porabi 5.300 kWh električne energije letno. 18 % prijavljenih gospodinjstev ima enotarifni števec. Tisti, ki imajo dvotarifni števec pa 52 % elektrike porabijo v manjši tarifi in 48 % v večji tarifi. 
  • Povprečno gospodinjstvo, prijavljeno v skupinski nakup porabi 12.200 kWh zemeljskega plina letno. 
  • Pri izračunih so upoštevane cene iz rednih cenikov elektrike in plina oz. tarif, ki niso vezane na določeno časovno obdobje (zbranih 5. julija 2017),  ter tržni deleži ponudnikov iz baze sodelujočih v skupinskem nakupu. 
  • Ker po podatkih Ministrstva za infrastrukturo in prostor 82 % potrošnikov plačuje svojo porabo elektrike v okviru standardne oskrbe (študija Ministrstva za infrastrukturo in prostor, Analiza cen električne energije gospodinjskih odjemalcev glede na izbranega dobavitelja v letu 2015) smo upoštevali tarife, ki niso vezane na omejeno časovno obdobje ter veljajo do preklica.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA