Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

15. junij 2017

Prijava za sodelovanje pri skupinskem nakupu za zamenjavo električne energije je enostavna – vse, kar potrebujete, najdete na svojem računu.

Številka merilnega mesta za elektriko: vpišete tisto, ki je navedena na vašem računu (ali obstoječi pogodbi) za elektriko. Številka merilnega mesta je vedno v formatu (npr. 3-123456). Na računih nekaterih dobaviteljev je izpisana za kratico MM (npr. MM: 3-123456). Če vaš dobavitelj številke merilnega mesta ni navedel na računu, predlagamo, da ga pokličete in številko pridobite.

Legenda
1 - ime dobavitelja
2 - ime paketa
3 - obračunska moč
4 - način merjenja porabljene električne energije (eno- ali dvotarifno)
5 - številka merilnega mesta
6 - mesečna poraba
7 - povprečna dnevna poraba

zarnicaŽe več kot 8600 nas sodeluje! Zakaj? Ker si obetamo prihranke.
Oddajte prijavo tudi vi!

Kako dobim podatek o letni porabi električne energije?
1. Če shranjujete račune, seštejte porabo v zadnjih 12 mesecih, lahko pa letno porabo prepišete z letnega poračuna.
2. Če dobavitelj na račune zapiše vašo povprečno dnevno porabo, pomnožite to vrednost s 365 in dobili boste dovolj dobro oceno letne porabe.
3. Če uporabljate spletni portal dobavitelja električne energije, boste tam našli svoje račune – seštejte porabo za zadnjih 12 mesecev.
4. Vedno lahko pokličete dobavitelja in prosite za informacijo o letni porabi (seznam kontaktov najdete v tabeli na strani 5).

POZOR: Tisti, ki imate dvotarifni števec, boste ob prijavi vpisali dve številki letne porabe: količino elektrike, porabljene v času manjše tarife (MT kWh) in količino elektrike, porabljene v času večje tarife (VT kWh). Tisti, ki imate enotarifni števec, boste vpisali le eno številko (ET kWh).

Imate dodatna vprašanja? Potrebujete pomoč pri prijavi?
Pišite nam na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali nas pokličite na telefonsko številko 01/432 30 35 (vsak delavnik med 8. in 20. uro). Z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA