Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Zamenjaj in prihrani #2

Prijava za sodelovanje pri skupinskem nakupu za zamenjavo električne energije je enostavna – vse, kar potrebujete, najdete na svojem računu.

Številka merilnega mesta za elektriko: vpišete tisto, ki je navedena na vašem računu (ali obstoječi pogodbi) za elektriko. Številka merilnega mesta je vedno v formatu (npr. 3-123456). Na računih nekaterih dobaviteljev je izpisana za kratico MM (npr. MM: 3-123456). Če vaš dobavitelj številke merilnega mesta ni navedel na računu, predlagamo, da ga pokličete in številko pridobite.

Legenda
1 - ime dobavitelja
2 - ime paketa
3 - obračunska moč
4 - način merjenja porabljene električne energije (eno- ali dvotarifno)
5 - številka merilnega mesta
6 - mesečna poraba
7 - povprečna dnevna poraba

zarnicaŽe več kot 8600 nas sodeluje! Zakaj? Ker si obetamo prihranke.
Oddajte prijavo tudi vi!

Kako dobim podatek o letni porabi električne energije?
1. Če shranjujete račune, seštejte porabo v zadnjih 12 mesecih, lahko pa letno porabo prepišete z letnega poračuna.
2. Če dobavitelj na račune zapiše vašo povprečno dnevno porabo, pomnožite to vrednost s 365 in dobili boste dovolj dobro oceno letne porabe.
3. Če uporabljate spletni portal dobavitelja električne energije, boste tam našli svoje račune – seštejte porabo za zadnjih 12 mesecev.
4. Vedno lahko pokličete dobavitelja in prosite za informacijo o letni porabi (seznam kontaktov najdete v tabeli na strani 5).

POZOR: Tisti, ki imate dvotarifni števec, boste ob prijavi vpisali dve številki letne porabe: količino elektrike, porabljene v času manjše tarife (MT kWh) in količino elektrike, porabljene v času večje tarife (VT kWh). Tisti, ki imate enotarifni števec, boste vpisali le eno številko (ET kWh).

Imate dodatna vprašanja? Potrebujete pomoč pri prijavi?
Pišite nam na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali nas pokličite na telefonsko številko 01/432 30 35 (vsak delavnik med 8. in 20. uro). Z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA