Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Zamenjaj in prihrani #2

Trenutne ponudbe manj ugodne od zmagovalne v okviru akcije ZiP#2; 
ZPS svetuje: Preverite aktualne ponudbe in ukrepajte.

Izteka se enoletno obdobje, za katero smo v kampanji ZPS Zamenjaj in prihrani #2 izborili zelo ugodne cene električne energije in zemeljskega plina. Številni potrošniki, ki so sprejeli ponudbo na licitaciji zmagovalnega dobavitelja ZiP#2, so že prejeli obvestilo o ceni energije po preteku kampanje ZiP#2, drugi jo bodo kmalu. Na ZPS smo pripravili pregled aktualnih ponudb električne energije in zemeljskega plina. Izkazalo se je, da so trenutne ponudbe manj ugodne od zmagovalnih ponudb v skupinskem nakupu ZiP#2.

Na ZPS zato po preteku akcije »Zamenjaj in prihrani #2« potrošnike pozivamo, da je čas za ponovni premislek in morebitno izbiro novega dobavitelja in/ali paketa električne energije in zemeljskega plina. S tem si lahko zagotovite ugodno ceno tudi za prihodnje mesece. Tisti potrošniki, ki so sprejeli ponudbo ZiP#2 v okviru skupinskega nakupa, bodo v primeru neukrepanja v prihodnje zemeljski plin in/ali električno energijo plačevali po rednem ceniku ponudnika.

Bodite aktivni – preverite aktualne ponudbe in ukrepajte!

--> Pregled ponudb za električno energijo

V okviru akcije Zamenjaj in prihrani #2 smo lani dosegli izjemno ugodne cene električne energije, ki jih je kot zmagovalec ponudila družba Gen-I:

VT: 0,04628 €/kWh
MT: 0,02847 €/kWh
ET: 0,03987 €/kWh

V primeru, da po izteku pogodbe za akcijo »Zamenjaj in prihrani #2« ne boste storili nič, bodo pričeli obračunavati porabljeno električno energijo po rednem ceniku, kar pomeni, da boste plačevali:

VT: 0,06499 €/kWh
MT: 0,03599 €/kWh
ET 0,05849 €/kWh.

Celoten pregled ponudbe dobaviteljev električne energije si oglejte v spodnjih tabelah.

--> Pregled ponudb za zemeljski plin

Na licitaciji dosežena cena, ki jo je pred letom dni ponudila družba Gen-i, je znašala 0,01590 €/kWh.
V primeru, da po izteku pogodbe za akcijo »Zamenjaj in prihrani #2« ne boste storili nič, bodo pričeli obračunavati porabljen zemeljski plin po rednem ceniku, kar pomeni, da boste plačevali 0,02413 €/kWk.

Celoten pregled ponudbe dobaviteljev zemeljskega plina si oglejte v tabeli spodaj.

Nasvet ZPS: Poletni čas je do porabe zemeljskega plina prijazen, zato povišanje cen ta trenutek še ne pomeni bistveno višjega računa. Do jeseni bodo vsaj nekateri dobavitelji zagotovo prilagodili svojo ponudbo, zato še pred kurilno sezono izberite, pri kom boste plin kupovali pozimi.

 

 Pri izbiri dobavitelja in paketa električne energije in/ali zemeljskega plina bodite poleg cene energenta pozorni tudi na:

• Vezavo in morebitno kazen za predčasni odstop;
• Dodatne stroške;
• Dodatne pogoje: akcija le za nove/stare odjemalce/imetnike določenih kartic lojalnosti, način prejemanja in plačila računa (elektronski račun, direktna bremenitev…;
• Časovno obdobje, v katerem velja trenutna cena energenta;
• Če uporabljate oba energenta, preverite kombinirane ponudbe, ki so lahko bolj ugodne.

Objavljamo oktobrski pregled trga električne energije in zemeljskega plina - preverite, kateri dobavitelji ponujajo najugodnejše pakete in razmislite o zamenjavi!

Dodali smo cene za samooskrbo, preberite tudi članek Postavitev sončne elektrarne.

 Vsi tisti, ki nameravate zamenjati dobavitelja, a na spletnem mestu ponudnika podatki o ponudbi niso dostopni, zahtevajte pisno ponudbo, v kateri so pojasnjeni cena, morebitni dodatni stroški, vezava in pogodbena kazen v primeru predčasnega odstopa - prekinitve pogodbe pred iztekom enega leta.

Da boste lažje primerjali ponudbo in morebiti prihranili z zamenjavo dobavitelja elektike in/ali zemeljskega plina, na ZPS redno preverjamo ponudbo na spletnih straneh vseh dobaviteljev, njihove cenike, objavljene splošne pogoje in pogodbe. V tabelah objavimo ponudbo, ki je dostopna vsem gospodinjstvom. 

Električna energija

Opozorilo: Kliknite na tabele za povečavo

Elektrika-dt-10-2018

Kliknite na tabelo za povečavo

 Elektrika-et-10-2018

Toplotne črpalke

Kliknite na tabele za povečavo

 Toplotne-crpalke-dt-10-2018

Kliknite na tabele za povečavo

Toplotne-crpalke-et-10-2018

Zemeljski plin

Kliknite na tabelo za povečavo

Zemeljski-plin-10-2018

OBVESTILO ZA DOBAVITELJE ELEKTRIČNE ENERGIJE IN ZEMELJSKEGA PLINA: V tabelah so zbrani podatki, ki so dostopni na spletu. Če želite, da objavimo bolj natančne podatke, vas vabimo, da nam za posamezne ponudbe posredujete ustrezne pogodbe na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Ko ste ravno pri koncu brezplačno dostopnega članka …
Zveza potrošnikov Slovenije je nevladna organizacija – društvo – in se financira iz članskih prispevkov svojih članov, donacij fizičnih oseb in donacij dela dohodnine. Ker smo prepričani, da je naše delovanje in informiranje pomembno, tudi za zaščito vaših potrošniških interesov in pravic, vas prosimo, da nas pri našem delu podprete:

gdohodnina2 gclan2 gnakazilo2

 POZOR!!! PRAVNO OBVESTILO

 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA