Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

03. december 2015

V okviru kampanje ZPS Zamenjaj in prihrani je zamenjalo dobavitelja energije več kot 12 tisoč gospodinjstev oziroma je bilo sklenjenih več kot 14 tisoč pogodb, saj so potrošniki v posameznih gospodinjstvih zamenjali tako dobavitelja elektrike kot plina. Zanje smo na ZPS izborili izjemno ugodno ceno za 1 leto. Skladno s pogoji sodelovanja v kampanji Zamenjaj in prihrani morata zmagovalna dobavitelja potrošnike en mesec pred potekom pogodbe obvestiti o ceni v prihodnjem obdobju. Ker se prve pogodbe sodelujočih iztečejo že v januarju oz. februarju 2016, so nekateri potrošniki že začeli prejemati nove ponudbe.

Od vsakega posameznika je odvisno, ali bo po poteku akcijskih cen kampanje Zamenjaj in prihrani pri obstoječem dobavitelju energijo plačeval po tarifi rednega cenika (katere bodo deležni avtomatsko po poteku enega leta), ali pa se bo odločil za sprejem nove akcijske ponudbe – kar pa lahko stori pri obstoječem ponudniku ali pa bo ugodno ponudbo iskal drugje. Na ZPS že sedaj opažamo, da bo tekma za več kot 12 tisoč gospodinjstev pestra, saj se je na trgu že pojavilo več ugodnih ponudb, pričakovati pa jih je še več.

Akcijske ponudbe dobavitelji običajno objavljajo na svojih spletnih straneh. Splača se jih torej pogosteje preveriti, ob tem pa biti pozoren tudi na omejitve ali dodatne zahteve posamezne akcijske ponudbe, ki jih razkrijejo splošni pogoji ponudbe.

ZPS pripravlja pregled trga
Pri ZPS spremljamo dogajanje na trgu in bomo v začetku januarja in februarja 2016 objavili pregled rednih in akcijskih ponudb na trgu. Tako bo odločitev o primerni ponudbi lažja, obenem pa želimo na ta način ponudnike še bolj spodbuditi k temu, da bodo ponudili čim bolj konkurenčne cene. Spremljajte nas prek www.zps.si.

Bodite pozorni na vezavo in skrite stroške
Potrošnikom svetujemo, da pred izbiro nove ponudbe ali zamenjavo dobavitelja skrbno primerjajo ponudbe in sicer predvsem tarife, torej ceno za električno energijo, preberejo pa tudi splošne pogoje in drobni tisk, da so pozorni na morebitno vezavo in t.i. skrite stroške. Naj jih ne zavedejo `darila´ dobaviteljev, skrbno naj pretehtajo, ali imajo zanje dodano vrednost.

 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA