Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

24. februar 2015

Potrošnica nam je sporočila, da je skušala pred zamenjavo dobavitelja električne energije urediti podatke o lastniku merilnega mesta. Obstoječi dobavitelj ji je v podpis ponudil novo pogodbo z vezavo za obdobje enega leta, kar pa v pogodbi ni bilo dovolj jasno navedeno, zato je to ob podpisu spregledala. Dobavitelja sedaj ne bo mogla zamenjati, saj bi v tem primeru podjetju morala plačati pogodbeno kazen za odstop.

Potrošnikom svetujemo, da pred podpisom pogodbe natančno preverijo njeno vsebino in v primeru nejasnosti ali pomanjkljivih informacij še pred podpisom od dobavitelja pridobijo dodatne pisne informacije.

Če ste nevede podpisali pogodbo z vezavo, nam to lahko sporočite.

O nepošteni poslovni praksi podjetja obvestite tudi Tržni inšpektorat RS, ki zoper podjetje lahko ukrepa.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA