Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

09. december 2014

Prijave še mogoče do 19. decembra 2014!

V petek, 5. decembra, smo poslali sodelujočim v kampanji Zamenjaj in prihrani prve ocene prihrankov in ponudbe na licitaciji zmagovalnih ponudnikov. To sta Gen I (v kategoriji elektrika in elektrika+plin) in Energija Plus v kategoriji plin.

Glede na izračunane ocene prihrankov bo več kot 60 odstotkov potrošnikov, če bodo z ZPS zamenjali samo dobavitelja elektrike, prihranilo med 50 in 150 evri letno. Enak delež potrošnikov pa si lahko obeta prihranke med 75 in 200 evri letno,  če bodo z ZPS zamenjali dobavitelja elektrike in plina,  Če bi vsi potrošniki, ki sodelujejo v Zamenjaj in prihrani, sprejeli ponudbo in zamenjali dobavitelja z ZPS, bi skupaj lahko prihranili več kot 3,5 mio evrov na leto.

Ponudbe v okviru kampanje Zamenjaj in prihrani zagotavljajo navzgor omejeno ceno za 12 mesecev, so brez vezave in skritih stroškov. Ocene prihrankov in ponudbe pošiljamo postopoma, vendar  načrtujemo, da bodo vsi prijavljeni potrošniki ocene prihrankov s ponudbami prejeli do sredine decembra 2014.

Še ne sodelujete, bi pa želeli znižati svojo položnico za elektriko in plin?
Pohitite! Prijave so mogočeše do 19. decembra 2014 na www.zamenjajinprihrani.si

Vse za začetek zamenjave dobavitelja – kar po spletu
Ocene prihrankov in ponudbe potrošniki prejemajo na elektronski naslov, ki so ga zapisali ob prijavi v prvi skupinski nakup energije v Sloveniji. Vsak sodelujoči bo prejel elektronsko sporočilo z oceno prihranka, ki se mu obeta z zamenjavo dobavitelja. Če jih bo prihranek prepričal, bodo preko spleta sprejeli ponudbo in izpolnili spletni obrazec za pripravo pogodbe. Po prejemu podpisane pogodbe bo izbrani ponudnik začel postopek zamenjave.

Breda Kutin, predsednica ZPS: "Potrošnikom smo za pomoč in dodatna pojasnila na razpolago na brezplačni telefonski številki 080 80 22, vsak delavnik med 8. in 20 uro."

Zamenjava je varna, brezplačna, preprosta
Na ZPS smo že večkrat poudarili, da se zvestoba vedno ne splača, zato ponovni poziv potrošnikom k zamenjavi ponudnika, kjer bodo za energijo plačali manj. Zamenjava je za potrošnike brezplačna in preprosta. Tudi strah, da bodo v postopku menjave ostali brez elektrike ali plina je odveč. Kot so povedali na Agenciji za energijo pri menjavi dobavitelja ne more priti do motenj v oskrbi, saj v postopku menjave odjemalec ostaja priključen na isto omrežje zemeljskega plina, zamenja se le dobavitelj plina. Prav tako menjava dobavitelja zemeljskega plina ne ogroža zanesljivosti oskrbe. Enako je pri elektriki, kjer se z menjavo dobavitelja v nobenem primeru ne spremenijo niti omrežje, na katero je odjemalec priključen, niti električni priključek ali merilna naprava oziroma števec. Preberite o tej temi več.

Kampanja znižala cene na celotnem trgu
Na ZPS smo zadovoljni, da lahko z akcijo Zamenjaj in prihrani potrošnikom izbrani dobavitelji ponudijo občutne prihranke. Prihranili pa ne bodo le sodelujoči v kampanji ZPS, ampak vsi slovenski potrošniki, saj ponudniki že od začetka kampanje ZPS nižajo cene. Po javni objavi tarif, doseženih v kampanji, pa lahko potrošniki zagotovo pričakujejo nove akcijske ponudbe dobaviteljev, zato svetujemo, da potrošniki skrbno preverijo pogoje ponudb in naj ne preverjajo le tarif, ampak tudi morebitne vezave, pogodbene kazni in druge stroške.

Skupaj smo močnejši
navedekNa ZPS si želimo, da akcijo uspešno zaključimo, da potrošniki zamenjajo dobavitelja navedek1z nami, saj bo to signal, da si potrošniki tovrstnih akcij želijo in v njih tudi aktivno sodelujejo,

je poudarila Breda Kutin, predsednica ZPS in dodala: "Na ZPS imamo že pripravljamo izhodišča za novo kampanjo s katero  bi potrošnikom ponovno lahko pomagali znižati  stroške. Zato poziv potrošnikom. Sodelujete z nami, skupaj lahko dosežemo veliko."

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA