Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

10. oktober 2014

ZPS 16. oktobra organizira licitacijo, na kateri bodo zainteresirani ponudniki tekmovali v tem, kdo bo v kampanji sodelujočim potrošnikom ponudil možnost največjega prihranka pri stroških elektrike in plina.

Dobavitelji morajo na licitaciji ponuditi le kakovostne ponudbe brez skritih pasti. Da je zamenjava dobavitelja energije varna, pa sporočajo tudi z Agencije za energijo.

Zveza potrošnikov Slovenije poziva potrošnike, naj rečejo STOP previsokim stroškom energije in se prijavijo na skupinski nakup na spletni strani www.ZAMENJAJinPRIHRANI.si. Z licitacijo, ki bo že naslednji četrtek, 16. oktobra, bomo poskušali za potrošnike, ki se bodo prijavili, doseči čim bolj ugodno ceno elektrike in zemeljskega plina. Na podlagi zmagovalne ponudbe bodo vsakemu potrošniku poslali oceno možnih prihrankov, ki bo temeljila na podatkih o porabi, ki jih je sam vnesel pri prijavi. Tako se bo lahko vsak informirano odločil, če se mu zamenjava splača ali ne. ZPS bo tistim, ki se bodo odločili zamenjati dobavitelja, nudila podporo pri zamenjavi.

Za ugodno in kakovostno ponudbo energije
Cilj kampanje Zamenjaj in Prihrani pa ni le znižati stroške energije za potrošnike, ampak jim zagotoviti tudi kakovostno storitev. "Cena energije mora biti navzgor omejena za 12 mesecev, potrošnik lahko vedno izstopi brez kazni, ne zaračunajo se mu nobeni skriti stroški, en mesec pred potekom vezave cene pa bo dobil obvestilo o ceni v prihodnje," poudarja Breda Kutin, predsednica ZPS.

Prijav veliko, ampak nekatere regije se lahko še prebudijo
Daleč največ potrošnikov se je za sodelovanje v skupinskem nakupu prijavilo v Ljubljani in na Gorenjskem, sledita pa Maribor in Celje. Odziv pa bi bil lahko veliko višji v Prekmurju, na Dolenjskem in Primorskem. Precejšen dežel prijavljenih ima tudi priključek na zemeljski plin, saj si ti potrošniki lahko obetajo "dvojne" prihranke.

Ponudniki lahko še znižajo cene
Pri ZPS smo prepričani, da je mogoče ceno energije za potrošnike znižati, saj ponudniki poslujejo z dobičkom, potrošniki pa za energijo še vedno plačujejo več kot podjetja. "Že 18.000 na skupinski nakup prijavljenih potrošnikov pomeni, da imamo pogajalsko moč velikega podjetja," je povedala Breda Kutin.

Zamenjava ponudnika je preprosta in varna
Velika večina potrošnikov, ki so do zdaj že zamenjali dobavitelja energije, je s svojo odločitvijo zadovoljna. V nedavni anketi ZPS je tudi devet od desetih potrošnikov potrdilo, da so z zamenjavo prihranili. Da pa je zamenjava preprosta in varna, lahko preberete tudi v izjavi direktorice Agencije za energijo.

Dodatne informacije:
1. Več informacij o kampanji, izkušnje s skupinskimi nakupi energije v EU…
2. Pri prijavi je potrebno vnesti tudi nekaj podatkov o pretekli porabi. Preverite, kje najdete te podatke.
3. Nove ponudbe elektrike in plina - drage promocijske kampanje niso garant za prihranke
4. Prijava na www.zamenjajinprihrani.si

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA