Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

12. oktober 2014

Našo kampanjo Zamenjaj in prihrani je podprl tudi Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije. Ste že z nami?

Trg elektrike in plina je liberaliziran že nekaj let, približno pet od šestih gospodinjstev pa še vedno ni zamenjalo svojega dobavitelja. Še več, število zamenjav se je v zadnjem letu celo zmanjšalo. Rezultati spletne mnenjske raziskave o zamenjavi dobavitelja energije med 260 potrošniki, ki smo jo izvedli v ZPS, so zelo zgovorni. Razlog za pasivnost potrošnikov nikakor ni zadovoljstvo z obstoječim dobaviteljem, saj je le vsak deseti v raziskavi sodelujoči potrošnik izjavil, da je zadovoljen s svojim dobaviteljem. 

Zamenjava ponudnika elektrike ali plina z Zvezo potrošnikov Slovenje na www.zamenjajinprihrani.si je enostavna, zanesljiva, varna in brezplačna.

Več informacij za lažjo odločitev
Očitno je najboljše zdravilo proti skepsi do zamenjave dobavitelja prav pozitivna izkušnja tistih, ki so to že storili. Vsaj naša anketa je pokazala, da je velika večina potrošnikov z zamenjavo ponudnika prihranila in da pri tem niso imeli resnih težav. 

Ceno energije za potrošnike je mogoče znižati. Ponudniki poslujejo z dobičkom, potrošniki pa za energijo še vedno plačujemo več kot podjetja. Že več kot 19.000 na skupinski nakup prijavljenih potrošnikov pomeni, da imamo pogajalsko moč velikega podjetja.

Dodatna spodbuda za zamenjavo pa naj bo tudi pogled na dogajanje na trgu. Ponudniki so se prilagodili ugotovitvi, da večina potrošnikov ne bo ukrepala, četudi bodo na voljo ugodnejše ponudbe. Zato dobavitelji ponujajo ugodnosti večinoma pri posebnih ponudbah in akcijah, med tem pa "zvesti" potrošniki ostanejo pri dražjih paketih.

Potrošniki potrebujejo več informacij, da bi se lažje odločili za zamenjavo, pa tudi podporo pri primerjavi in zamenjavi dobavitelja. S kampanjo "ZAMENJAJ in PRIHRANI" ponujamo prav to.

Skupaj z ZPS ujemite prihranke in zmanjšajte svojo položnico za elektriko in plin 
Le še do 15. oktobra zbiramo prijave za skupinski nakup ZAMENJAJ in PRIHRANI.

Zato se pridružite zdaj – izpolnite prijavo na spletnem naslovu www.zamenjajinprihrani.si

In potem?
➜ Po dražbi, ki bo 16. oktobra 2014, 
➜ vam bomo v drugi polovici novembra poslali oceno prihranka, če bi svojega dosedanjega ponudnika zamenjali s tistim, ki bo najugodnejši na dražbi. 
➜ Potem se boste lahko informirano odločili za zamenjavo.

Če boste pri spletni prijavi potrebovali pomoč, lahko za dodatne informacije ali pojasnila pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 80 22. Z veseljem vam bomo pomagali.

Prave informacije je dobro deliti, zato sorodnike, prijatelje in znance obvestite o možnosti prihrankov pri plačilu računov za elektriko in plin! Posredujte jim elektronsko sporočilo s povezavo do spletnega mesta kampanje, lahko pa izrežete štiri letake na predzadnji strani revije VIP in jim jih ponudite. Za informacijo vam bodo gotovo hvaležni!

Več nas bo, večja bo naša pogajalska moč, večje prihranke bomo lahko dosegli!

 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA