Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

27. september 2014

Postopek zamenjave preprost in varen, izkušnje potrošnikov dobre!

Varnost zamenjave je eno od vprašanj, ki ga svetovalcem na brezplačni telefonski številki 080 80 22 potrošniki, ki nikoli niso zamenjali svojega dobavitelja pogosto zastavljajo, zato so se na ZPS odločili, da vprašanje zastavijo Agenciji za energijo.

IrenaPracekDirektorica Agencije za energijo mag. Irena Praček:

navedekPostopek menjave dobavitelja elektrike je za odjemalce varen in izjemno preprost in ga v njihovem imenu lahko opravi novi dobavitelj. Z menjavo dobavitelja se v nobenem primeru ne spremenijo niti omrežje, na katero je odjemalec priključen, niti električni priključek ali merilna naprava oziroma števec. Odjemalec tudi po menjavi dobavitelja ostaja priključen na isto distribucijsko omrežje, ki ga vzdržujejo elektrodistribucijska podjetja, saj je to vezano na geografsko območje navedek1oskrbe z elektriko, tudi cena za uporabo omrežja ostaja enaka.

Na Agenciji za energijo izpostavljajo, da  je tudi menjava dobavitelja zemeljskega plina za odjemalce preprosta, brezplačna in varna in da v zadnjem obdobju ne opažajo nobenih ovir ali onemogočanja menjave. "Pri menjavi dobavitelja ne more priti do motenj v oskrbi, saj v postopku menjave odjemalec ostaja priključen na isto omrežje zemeljskega plina, zamenja se le dobavitelj plina. Prav tako menjava dobavitelja zemeljskega plina ne ogroža zanesljivosti oskrbe," je bilo še zapisano v odgovoru mag. Irene Praček, direktorice Agencije za energijo, katere odgovor je objavljen v celoti na tej povezavi.

Zvestoba kljub nezadovoljstvu
Po rezultatih ankete med obiskovalci naaše spletne strani razlog za pasivnost potrošnikov ni zadovoljstvo z obstoječim dobaviteljem, ampak prepričanje, da jim trg energije še ne omogoča, da bi lahko hitro in zanesljivo "prestopili" k ugodnejšem dobavitelju. In zato še vedno plačujejo preveč.

Razlogi, zakaj številni potrošniki še niso menjali dobavitelja, čeprav z obstoječim niso zadovoljni, so po odgovorih sodelujočih v spletni anketi, ki smo jo objavili na naši spletni strani, različni (strah pred zapleti pri zamenjavi, še posebej morebitne motnje pri dobavi, možnost, da bodo morali račun v mesecu zamenjave plačati dvakrat, ne verjamejo, da bi z zamenjavo zares kaj prihranili, strah pred skritimi stroški in vezavami, ki se mogoče skrivajo v drobnem tisku, pomanjkanje časa).  "Veliko potrošnikov je torej očitno še vedno mnenja, da jim trg energije še ne omogoča, da bi lahko hitro in zanesljivo `prestopili´ k ugodnejšem dobavitelju, oziroma meni, da z menjavo ne bodo nič prihranili," izpostavlja Breda Kutin, predsednica ZPS in dodaja:

navedekMed tistimi, ki že imajo izkušnje z zamenjavo dobavitelja, je večina s svojo odločitvijo zadovoljna. S kampanjo ZPS pa potrošnikom zagotavljamo pomoč skozi celoten postopek informiranja in tudi zamenjave (pri tistih, ki bodo sprejeli ponudbo), odveč pa je tudi strah pred skritimi stroški ipd., saj bodo na licitaciji lahko sodelovali le tisti ponudniki, ki bodo potrdili, da se strinjajo  s pogoji skupinskega nakupa in  z naprej opredeljenimi navedek1lastnostmi ponudb (navzgor omejena cena za 12 mesecev, brez vezave in skritih stroškov, pravočasno obvestilo o ceni po poteku 12 mesecev).

Skupaj z ZPS zmanjšajte svojo položnico za elektriko in plin
Potrošniki, ki želijo prihraniti, morajo oddati prijavo na spletnem naslovu www.ZAMENJAJinPRIHRANI.si do 15. oktobra 2014. Prijava je preprosta, brezplačna in nezavezujoča.  V članku na povezavi, lahko preverijo, kje najdejo informacije o porabi v preteklem letu.

Potrebujete pomoč?!
Če potrošniki pri prijavi potrebujejo pomoč, lahko za dodatne informacije in pomoč pri izpolnjevanju prijave pokličejo brezplačno telefonsko številko 080 80 22.

Skupaj z nami zmanjšajte svojo položnico za elektriko in plin. Prijavite se in sodelujte v prvem skupinskem nakupu elektrike in plina za potrošnike v Sloveniji.  Več nas bo, bolj ugodno ponudbo lahko dosežemo. 
Kampanji se lahko pridružite s prijavo na www.zamenjajinprihrani.si. 
Prijava je preprosta in brezplačna in z njo izrazite le, da želite znižati svoj račun za energijo. 
Ne čakajte do 15. oktobra 2014, prijavite se zdaj!
Dodatne informacije ali pomoč pri prijavi so na voljo tudi na www.zps.si in na brezplačni telefonski številki 080 80 22.

 

 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA