Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

08. september 2014

ZPS že petindvajseto leto dela za vas. Uspešno smo izvedli številne akcije in kampanje, vse imajo rdečo nit: dobrobit potrošnikov. Vsi, ki nas spremljate že leta, ste se o tem lahko tudi sami prepričali.

Kriza, ki ji ni videti konca, nas je vse udarila po žepu, zato se moramo odločati še bolj preudarno. A iskati najugodnejše ponudbe je lahko zelo zamudno in zato za mnoge bolj dodatna obremenitev kot izziv. To velja tudi za izbiro ugodnega dobavitelja na trgu energije. Najaktivnejši potrošniki so v preteklosti že zamenjali dobavitelja, a v letošnjem letu je trg zaspal. Za vas ga želimo prebuditi. Zamenjajte z ZPS in prihranite! Po ocenah poznavalcev velika večina potrošnikov, ki kljub liberalizaciji trga dobavitelja še ni zamenjala, za elektriko in plin plačuje preveč.

Potrošniki se lahko prijavijo in tako sodelujejo v skupinskem nakupu preko spletne strani www.ZAMENJAJinPRIHRANI.si do 15. oktobra 2014.
Dodatne informacije so na voljo tudi na www.zps.si in na brezplačni info liniji 080 80 22.

S kampanjo "Zamenjaj in prihrani" na trg stopamo skupaj. Za vas želimo doseči kar najboljše pogoje dobave energije: elektrike in plina. Več kot nas bo, boljši pogajalski položaj bomo imeli.

Za vse nas je to nekaj novega, ni pa to novost za potrošnike v številnih evropskih državah, kot so Nizozemska, Italija, Belgija, Španija, Portugalska, Velika Britanija, Francija in sosednja Avstrija. V vseh teh državah so ob podpori potrošniške organizacije številna gospodinjstva zamenjala dobavitelja energije. Skupaj so prihranili okrog 135 milijonov evrov. V naštetih kampanjah so potrošniške organizacije sodelovale  z nizozemsko organizacijo PrizeWize, ki se je specializirala za tehnični del zamenjave dobavitelja energije. Tudi v Sloveniji je PrizeWize naš partner in k nam prinaša pomembne izkušnje.

Na licitaciji v oktobru bo izbrana najugodnejša ponudba za elektriko in plin, pri ZPS pa bomo poskrbeli, da v pogodbah ne bo ne vezave niti skritih stroškov.

Tovrstne kampanje podpirajo Evropska komisija, ACER (Agencija za sodelovanje energetskih regulatorjev) in tudi Agencija Republike Slovenije za energijo.

Obiščite splet in se registrirajte! Registracija je nezavezujoča in brezplačna. K sodelovanju povabite svoje prijatelje in znance. Če boste pri izpolnjevanju podatkov potrebovali pomoč, pokličite brezplačno številko 080 80 22.

Dokažimo, da skupaj lahko vplivamo na trg v korist potrošnikov.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA