Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Živila in pijača

Podjetje Tovarna olja Gea d.d. je objavilo odpoklic konopljinega olja.

Podatki o živilu
Opis živila: konopljino olje
Ime: Gea konopljino olje, hladno stiskano
Pakiranje: 0,25 L, steklenica
Rok uporabe: 28. 02. 2019
EAN koda: 3830000145381
Proizvajalec: Tovarna olja Gea d.d., Trg svobode 3, 2310 Slovenska Bistrica

Vzrok odpoklica
V izdelku je bila ugotovljena presežena vrednost policikličnih aromatskih ogljikovodikov, zaradi česar izdelek ni varen.

ZPS svetuje
v primeru, da imate to živilo doma, ga ne zaužijte. Lahko ga vrnete v trgovino kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Policiklični aromatski ogljikovodiki
Policiklični aromatski ogljikovodiki predstavljajo veliko skupino organskih spojin, katerih izpostavljenost iz hrane in okolja je treba zaradi njihovih negativnih vplivov na zdravje zmanjševati na najnižjo možno raven. Se ne akumulirajo, vendar se v telesu intenzivno presnavljajo, pri čemer nastajajo produkti, ki so lahko rakotvorni.  Nastajajo med nepopolnim izgorevanjem organskih snovi, tudi med pripravo živil praženje, žar pečenje pri visokih temperaturah ipd.), in pri kajenju. (Vir: NIJZ)

Fotografija: Gea d.d.

 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA