Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Živila in pijača
Živila in pijača
28. maj 2020

Objavljen je odpoklic mletega mešanega mesa.

Podatki o živilu
Ime živila: Mleto mešano meso 500 g in 1000g
Serija: 1013900
Rok uporabe: 24. 5. 2020
Pakiranje: 500 g in 1000 g
Proizvajalec: Celjske mesnine d.o.o., Cesta v Trnovlje 17, 3000 Celje
Posrednik: Lidl Slovenija d.o.o. k.d., Pod lipami 1, 1218 Komenda

Vzrok odpoklica
Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru uradnega vzorčenja na prisotnost mikroorganizmov odvzela tudi vzorec mletega mešanega mesa. V vzorcu izdelka je bila ugotovljena prisotnost bakterije Salmonella enterica. 

ZPS svetuje
Odvzetemu vzorcu je rok trajanja že potekel. V primeru, da imate to meso doma zamrznjeno, ga ne zaužijte. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Salmonela
Salmoneloza je bolezen, ki jih povzročajo bakterije iz rodu salmonel. V svetu so salmoneloze najpogostejše s hrano povzročene črevesne okužbe. Bolezen največkrat izbruhne 6 do 72 ur po zaužitju živila onesnaženega s salmonelami. Simptomi so bolečine v trebuhu, slabost, bruhanje, driska (možna sluz ali kri v blatu), tudi povišana temperatura.

Fotografija: UVHVVR

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA