Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Živila in pijača
Živila in pijača
27. maj 2020

Objavljen je odpoklic živila Kmečka suha klobasa.

Podatki o živilu
Ime živila: Kmečka suha klobasa
Pakiranje: cca 200g
LOT: L07510
Rok uporabe: 31. 7. 2020
Nosilec živilske dejavnosti: Mesnine Štajerske d.o.o., Spodnji Gaj pri Pragerskem 9, 2331 Pragersko
Prodaja: v poslovalnicah EUROSPIN EKO d.o.o.

Vzrok odpoklica
Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je na podlagi rezultatov uradnega vzorčenja na prisotnost mikroorganizmov ugotovila prisotnost seva verotoksične bakterije E. coli z geni za verotoksin vtx2.

ZPS svetuje
V primeru, da imate to klobaso doma, je ne zaužijte. Lahko jo vrnete v trgovino, kjer ste jo kupili, upravičeni ste povrnitve kupnine.

E. coli
Od okužbe z E. Coli, pa do prvih znakov lahko mine tudi od tri do osem dni. Pojavijo se lahko naslednji znaki okužbe: bolečine v trebuhu in trebušni krči, slabost in bruhanje ter driska, ki jo lahko spremljajo tudi krvavitve. Okuženi lahko ima tudi povišano telesno temperaturo.

Fotografija je simbolna

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA