Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

13. november 2019

Objavljen je odpoklic barve za lase.

Podatki o izdelku
Izdelek: Naravna barva za lase temno kostanjeva vijolična
Ime izdelka: Barva za lase Color Erbe, castano scuro violino 34 Ident. podatki: stara proizvodnja iz leta 2011 (154/11)
Proizvajalec: Althea S.r.l. Amasona Paliano (FR)
Distributer: Natur sens d.o.o, Ložice 28, 5210 Deskle

Vzrok odpoklica
Barva vsebuje prepovedano barvilo o-fenilendiamin. Sestavina je alergena snov, ki predstavlja tveganje za zdravje. Komplet vsebuje poleg barvne kreme tudi regenerator, ki vsebuje mešanico Methylchloroisothiazolinone in Methylisothiazolinone, ki je dovoljena le v izdelkih, ki se izperejo. Navodilo za uporabo na tem izdelku navaja, da se izdelek ne izpere. Izdelek ni skladen z Uredbo o kozmetičnih izdelkih.

ZPS svetuje
Odpoklicani so izdelki stare proizvodnje. Če imate to barvo doma, preverite seznam sestavin. V primeru, da vsebuje navedene sporne snovi, je ne uporabljajte. Lahko jo vrnete v trgovino, kjer ste jo kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA