Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2019
Odpoklici 2019
13. november 2019

Objavljen je odpoklic barve za lase.

Podatki o izdelku
Izdelek: Naravna barva za lase temno kostanjeva vijolična
Ime izdelka: Barva za lase Color Erbe, castano scuro violino 34 Ident. podatki: stara proizvodnja iz leta 2011 (154/11)
Proizvajalec: Althea S.r.l. Amasona Paliano (FR)
Distributer: Natur sens d.o.o, Ložice 28, 5210 Deskle

Vzrok odpoklica
Barva vsebuje prepovedano barvilo o-fenilendiamin. Sestavina je alergena snov, ki predstavlja tveganje za zdravje. Komplet vsebuje poleg barvne kreme tudi regenerator, ki vsebuje mešanico Methylchloroisothiazolinone in Methylisothiazolinone, ki je dovoljena le v izdelkih, ki se izperejo. Navodilo za uporabo na tem izdelku navaja, da se izdelek ne izpere. Izdelek ni skladen z Uredbo o kozmetičnih izdelkih.

ZPS svetuje
Odpoklicani so izdelki stare proizvodnje. Če imate to barvo doma, preverite seznam sestavin. V primeru, da vsebuje navedene sporne snovi, je ne uporabljajte. Lahko jo vrnete v trgovino, kjer ste jo kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA