Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2019
Odpoklici 2019
27. februar 2019

V sistemu hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX je igrača, ki je (bila) na voljo v Sloveniji. 

Podatki o igrači
Ime izdelka: mBot v1.1 Bluetooth
Napis na embalaži: mBot
Blagovna znamka: Makeblock
Serija, EAN koda: ni znana
Proizvajalec: Makeblock Co, building C3, Floor 4th Zhiyuan, Nanshan District, Shenzhen
Prodajalca: iTshop.si, PSE poslovne komunikacije d.o.o., Rakuševa ulica 22, SI-1000 Ljubljana in enaA.com, Gambit trade d.o.o., Savska 3a, 1000 Ljubljana

Vzrok odpoklica
Igrača predstavlja resno tveganje za zdravje. Testiranje je pokazalo, da se deli igrače preveč segrevajo. Baterije niso ustrezno zaščitene, zato bi lahko prišlo do njihovega zaužitja. Izdelek ni skladen z Uredbo o varnosti igrač.

ZPS svetuje
V primeru, da imate to igračo doma, jo odstranite iz dosega otrok. Lahko jo vrnete v trgovino kjer ste jo kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Fotografija: Zdravstveni Inšpektorat

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA