Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

26. februar 2019

Evropska komisija je predstavila novo nagrado za varnost izdelkov. Podeljena bo podjetjem, ki v svojih panogah prednjačijo pri zagotavljanju večje varnosti izdelkov in storitev za potrošnike. Namen nagrade je spodbuditi še več podjetij, da varnost izdelkov uvrstijo med svoje prednostne naloge ter s tem poskrbijo za varnost otrok in družin.

favicon Preverite: odpoklici nevarnih izdelkov
Izdelki splošne rabe
Izdelki in oprema za otroke
Živila

Še vedno se za preveč izdelkov izkaže, da jih je treba odpoklicati oziroma da škodujejo zdravju. Nagrada za varnost izdelkov podjetjem ponuja priložnost, da se njihov dodatni trud pri zagotavljanju varnosti strank prizna in nagradi. Letos lahko podjetja tekmujejo v kategorijah spletne prodaje in izdelkov za nego otrok. Prijavijo se lahko podjetja s sedežem v eni od 31 držav Evropskega gospodarskega prostora (28 držav članic EU ter Islandija, Norveška in Lihtenštajn), in sicer do 7. aprila 2019. 

Vera Jourova, Evropska komisarka za pravosodje, potrošnike in enakost spolov: "Žal je na trgu še vedno preveč nevarnih izdelkov. Nagraditi želimo podjetja, ki za varnost svojih strank naredijo več od konkurence.

Več informacij o nagradi je na voljo na spletni strani EU (v angleščini).

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA