Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

11. december 2019

V sistemu hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX je objavljen izdelek, ki je (bil) na voljo tudi v Sloveniji.

Podatki o izdelku
Izdelek: Priponka za dudo
Proizvajalec: Elodie Details AB, Jakobsbergsgatan 16, 111 44 Stockholm, Švedska
Distributer: HAJDI.SI d.o.o., Stanetova ulica 4, 3000 Celje
Poreklo: Tajvan

Vzrok odpoklica
Pri testiranju izdelka, se je izkazalo, da lahko med uporabo priponke za dudo, dojenček/otrok vleče pentljo prišito na trak priponke za dudo, pri čimer se lahko pentlja odtrga od traku. Pentljo si otrok lahko stlači v usta, posledica česar je lahko zadušitev. Izdelek ni skladen s standardom EN 12586:2007+A1:2011(SIST EN 12586:2008+A1:2011).

Ukrep
Distributer je izdelek umaknil iz prodaje in izdelek odpoklical.

ZPS svetuje
V primeru, da imate to priponko doma, jo odstranite iz dosega otrok. Lahko jo vrnete v trgovino kjer ste jo kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA