Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

28. december 2018

V sistemu hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX sta izdelka za nego las, ki sta (bila) na voljo tudi v Sloveniji.

Podatki o izdelkih

  • Balzam za barvane lase 200ml
    Serijska oznaka: 4742616000956
  • Argan maska za barvane za lase 200ml
    Serijska oznaka: 4742616000963

Blagovna znamka: RICH
Proizvajalec: Creative Haircare, Francija
Distributer: Venera kozmetika d.o.o., Peske 17, 1236 Trzin
V prodaji v obdobju od 16. februarja 2016 do 10. oktobra 2018.

Vzrok odpoklica
Izdelka vsebujeta sestavino 3-Benzylidene camphor, ki ni več dovoljena v kozmetičnih izdelkih. Izdelka nista skladna z Uredbo o kozmetičnih izdelkih.

ZPS svetuje
V primeru, da imate ta kozmetični izdelek še vedno doma, ga ne uporabljajte. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

3-Benzylidene camphor
V kozmetičnih izdelkih so ga uporabljali predvsem kot UV-filter. V EU je prepovedan za uporabo od februarja 2016 (nekatere države članice so ga prepovedale že prej). Sumijo, da sodi med hormonske motilce (EDC kemikalije).

Fotografija: Zdravstveni inšpektorat

 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA