Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2018
Odpoklici 2018
20. avgust 2018

V sistemu hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX so objavljeni izdelki za beljenje zob Dazzling White Instant whitening pen in niceEshop Kit de 15 Pcs Blanchiment des Dents.

Vzrok odpoklica
Izdelki vsebujejo previsoko vsebnost vodikovega peroksida. Izdelki za beljenje zob, ki vsebujejo snovi iz katerih se ob uporabi sprosti več kot 6% vodikovega peroksida niso varni za uporabo in so neskladni z Uredbo o kozmetičnih izdelkih.

Izdelek Instant whitening pen Dazzling White so je prodajali prek aplikacije Wish, izdelek Kit de 15 Pcs Blanchiment des Dents blagovne znamke niceEshop pa na spletni strani Amazon.

Izdelki so lahko preko drugih spletnih strani dostopni tudi slovenskemu potrošniku.

ZPS svetuje
V primeru, da imate ta izdelek doma, ga ne uporabljajte. Lahko jih vrnete prodajalcu, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Fotografija: Zdravstveni inšpektorat

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA