Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2018
Odpoklici 2018
13. avgust 2018

V sistemu hitrega obveščanja o nevarnih živilih in krmi na skupnem evropskem trgu RASFF je objavljena zajemalka iz črnega najlona z držalom iz nerjavnega jekla Gizmo BG-3244, ki je (bila) na voljo tudi pri nas.

Podatki o izdelku
Izdelek: Zajemalka 32,5 cm iz črnega najlona z držalom iz nerjavnega jekla
Oznaka: Gizmo BG-3244
EAN koda: 6944217207361
Lot: 01.06.2016
Dobavitelj: TCC Plus d.o.o., Kosovelova ulica 16, 3000 Celje
Prodaja: v trgovinah Kristalček KZ Tolmin, Jager supermarket Radvanje Maribor in supermarket Majšperk, prodajalnah Interspar Ptuj, Nova Gorica, Maribor Pobreška in Cesta proletarskih brigad, Koper, Vič, Novo mesto, Celje, Velenje Celjska cesta in Šalek, Kranj, Murska sobota, Interspar Citypark Ljubljana ter v trgovini Boutique Pikaloni - Planet Tuš.

Vzrok odpoklica
Pri preskušanju vzorca izdelka je bila ugotovljena previsoka specifična migracija primarnih aromatskih aminov, zato je izdelek neskladen in lahko predstavlja tveganje za zdravje ljudi.

ZPS svetuje
V primeru, da imate to zajemalko doma, je ne uporabljajte. Lahko jo vrnete v trgovino, kjer ste jo kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine. 

V informaciji o odpoklicu ni zapisano, katere aromatske amine so v izdelku našli. Gre za spojine, ki so na seznamu ECHA, ker so: karcenogene in/ali mutagene in/ali motiljo delovanje žlez z notranjim izločanjem. Aromatski amini so zelo velika skupina kemikalij in imajo zelo široko uporabo, npr. uporabljajo jih v industriji plastike in pesticidov. Vsebuje jih tudi hrana na žaru, če je preveč pečena. 

Fotografija: Zdravstveni Inšpektorat

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA