Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2018
Odpoklici 2018
23. april 2018

Uvoznik je objavil varnostno opozorilo glede uporabe čistilnega sredstva.

Podatki o izdelku
Naziv: Straniščna školjka s prho Geberit
Tip: AquaClean8000plus/Balena8000, izdelave do marec 2014
Proizvajalec: Geberit International AG, Schchenstrasse 77, CH-8645 Jona, Švica
Uvoznik: Geberit prodaja d.o.o., Bezena 55A, 2342 Ruše, Slovenija
Poreklo: Švica

Vzrok odpoklica
Ob uporabi čistila za šobe Geberit lahko obstaja možnosti požara. Školjka ima posodico, v kateri je tekoče čistilno sredstvo za pršno ročico. Del cevnih povezav je T-kos, ki je bil do marca 2014 izdelan iz medenine (kasneje iz plastike) in bi lahko v kombinaciji s čistilno tekočino korodiral, zaradi česar lahko pride do puščanja. Kapljice mešanice vode in čistilnega sredstva za pršno ročico lahko prodrejo iz cevi do priključka ventilatorja in teoretično bi se ta tekočina lahko vnela. Za to je sicer malo možnosti, vendar bo proizvajalec vsem znanim kupcem T-kose do konca leta zamenjal.

Ukrep
Proizvajalec je prijavil nevaren proizvod in znanim lastnikom izdelka poslal pismo z navodili, na spletni strani je objavil tudi več informacij.

ZPS svetuje
V primeru, da imate odpoklicano školjko doma, upoštevajte navodila uvoznika. Več informacij je na voljo na 01 586 22 06. 

Fotografija: Geberit

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA