Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2018
Odpoklici 2018
20. april 2018

Na seznamu hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem tgu RAPEX je naprava za uničevanje mrčesa, ki je (bila) na voljo tudi v Sloveniji.

Podatki o izdelku
Naziv: Uničevalec mrčesa
Tip: 57270 Blagovna znamka: ROX
EAN:3858890572704
Proizvajalec: ni znan
Uvoznik: ROX d.o.o., Slavonska avenija 100, 10000 Zagreb, Hrvaška
1. distributer v SLO: Vama Trade Povšič&CO d.o.o., Kromberg, Nova Gorica
Prodajalec: Rudnidis d.o.o. in Maridis d.o.o. - v prodajalnah E.Leclerc
Poreklo: Kitajska

Vzrok odpoklica
V postopku preverjanja skladnosti je bilo ugotovljenih več konstrukcijskih neskladnosti, ki omogočajo dostop do delov pod napetostjo. Prav tako je za ohišje uporabljen material, ki nima ustrezne termične lastnosti električne trdnosti. Zaradi ugotovljenih neskladnosti proizvod predstavlja resno nevarnost za uporabnika. Obstaja možnost električnega udara in/ali možnost požara.

Ukrep
1.distributer v Sloveniji je odpoklic izdelka s trga.

ZPS svetuje
V primeru, da imate ta izdelek doma, ga ne uporabljajte. Lahko ga vrnete v trgovino kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Fotografiji: Tržni inšpektorat

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA