Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2018

V sistemu hitrega obveščanja o nevarnih živilih in krmi na skupnem evropskem trgu RASFF je obvestilo o lončku iz bambusovih vlaken, ki so ga prodajali tudi pri nas.

Podatki o izdelku
Izdelek: Lonček iz bambusovih vlaken
Naročilo: 6708500
Prodajalec: Kik Textilien und Non-Food d.o.o., v svojih prodajalnah po Sloveniji

Vzrok odpoklica
Pri preskušanju vzorca izdelka je bila ugotovljena previsoka specifična migracija formaldehida iz izdelka, zato lahko predstavlja tveganje za zdravje ljudi.

Ukrep
Prodajalec izdelka v Sloveniji, podjetje Kik Textilien und Non-Food d.o.o., je objavil prostovoljni umik izdelka iz svojih poslovalnic.

ZPS svetuje
V primeru, da imate ta lonček doma, ga prenehajte uporabljati. Lahko ga vrnete v trgovino kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Fotografija: Zdravstveni Inšpektorat

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA