Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

24. julij 2017

Na seznamu hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX je objavljena jopica, ki je (bila) na voljo tudi pri nas.

Podatki o izdelku
Naziv: Otroška jopa Yamaha
Tip: Paddock blue kids hoodie
Proizvajalec: Yamaha Motor Europe N.V.
Uvoznik / distributer: Delta Team podjetje za trgovino, kooperacijo in proizvodnjo d.o.o., Krško, Cesta krških žrtev 135A, 8270 Krško
Poreklo: Nizozemska

Vzrok odpoklica
Jopica ima v predelu glave skozi kapuco speljano predolgo vezalko s prostima koncema. Izstopajoča prosta konca vezalk se med igro lahko zatakneta, kar predstavlja nevarnost (za)dušitve, zato je oblačilo ocenjeno kot nevaren proizvod, saj ne izpolnjuje zahtev Zakona o splošni varnosti proizvodov.

Ukrep
Distributer v Sloveniji je na poziv Tržnega inšpektorata Republike Slovenije objavil prostovoljni odpoklic umik jopisce s trga.

ZPS svetuje
V primeru, da imate to oblačilo doma, lahko iz kapuce odstranite vrvice. Lahko ga tudi vrnete v prodajalno, kjer ste jo kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA