Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

18. avgust 2017

Podjetje TEDi je objavilo odpoklic igrač Vozila Block Tech XS.

Podatki o izdelku
Izdelek: Igrače - vozila BLOCK TECH XS
Številka artikla: 68431001221000000100
Proizvajalec: RMS EUROPE B.V., Architronlaan 2-40, 5321 JJ Hedel, Nizozemska
Datum prodaje: od 28.3.2017 do 8.8.2017
Distributer: TEDi Betriebs d.o.o., Ptujska cesta 190, 2000 Maribor
V trgovinah TEDi naprodaj od 28.3.2017 do 8.8.2017

Vzrok odpoklica
Pri testiranju so bile ugotovljene povečane vsebnosti prepovedanih mehčal - ftalatov (DEHP) v pnevmatiki vozila, ki lahko ogrožajo zdravje. 

ZPS svetuje
V primeru, da imate katero izmed teh igrač doma, je ne uporabljajte. Lahko jo vrnete v trgovino kjer ste jo kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Ftalati
Uporaba ftalatov DEHP, DBP in BBP je prepovedana v vseh igračah in izdelkih za otroke. Ftalati DINP, DIDP in DNOP pa so prepovedani v izdelkih, ki so namenjeni temu, da jih otrok vnaša v usta. Ftalati DEHP in DBP (preizkušeno na živalih ali enoceličnih organizmih): so toksični za reproduktivne organe, lahko motijo hormonsko delovanje in zmanjšujejo kakovost sperme. Vsebujejo jih lahko šminke, šamponi, parfumi, tekstilni izdelki, preproge, pohištvo, plastična embalaža, najdemo jih tudi v notranjosti avtomobilov, v mnogih izdelkih iz PVC-ja, osvežilcih zraka.

Fotografija: Zdravstveni Inšpektorat

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA