Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

26. september 2017

Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je v okviru rednega inšpekcijskega nadzora odvzel več vzorcev igrač kozmetičnih setov ali kozmetičnih izdelkov, ki so igrače, z namenom preverjanja njihove skladnosti s predpisi. V igračah so preverili konzervanse, alergene, kovine in nitrozamine.  Preverili so tudi skladnost označevanja s predpisi.

Podatki o izdelku
Ime izdelka: Otroški kozmetični set Fatti Bella
Št. artikla: 25447
EAN koda: 80007632254476
Št.lota: TG-HD-02
Poreklo: Kitajska
Proizvajalec: Toys garden SRL, Via Sestriere 85c, Torino
Maloprodaja: HUA SHEN d.o.o., Supermarket Baihu, Prešernova c. 80, 1290, Grosuplje

Vzrok odpoklica
Opravljene analize vzorca otroškega kozmetičnega seta so pokazale, da igrača vsebuje več barvil, ki niso na seznamu dovoljenih v kozmetičnih izdelkih, kar ni skladno z Uredbo o kozmetičnih izdelkih in Uredbo o varnosti igrač. Igrača tudi ni ustrezno označena.

Ukrep
Izdelke je prodajalec umaknil in odpoklical.

ZPS svetuje
V primeru, da imate to ličilo - igračo doma, jo odstranite iz dosega otrok. Lahko jo vrnete v trgovino, kjer ste jo kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

favicon Preberite tudi: Pustna kozmetika za otroke

Fotografija: Zdravstveni Inšpektorat

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA