Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

20. december 2017

Distributer je objavil odpoklic več izvedb Inteligentnega plastelina.

Podatki o izdelkih

 • Črn inteligentni plastelin
  EAN koda: 8594164760280
 • Inteligentni plastelin, Zlata mrzlica
  EAN koda: 8594164760464
 • Inteligentni plastelin, Privlačna malina
  EAN koda: 8594164760457
 • Inteligentni plastelin, Morski val
  EAN koda: 8594164760440

Proizvajalec Crazy Aaron Enterprises
Dobavitelj: Avio s.r.o., Opavska 29, 74705 Opava, Češka.
Distributer: Igriv d.o.o.

Vzrok odpoklica
V okviru rednega nadzora so v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano preizkusili igračo Črn inteligentni plastelin. Ob testu udarca na priloženem magnetu se je odlomil majhen košček, katerega moč je večja od 50 kG2mm2. Poleg tega je bilo ugotovljeno nepravilno označevanje: neustrezen piktogram, ki predstavlja morebitno nevarnost, s tem, ko se majhni delci tvorijo namenoma. Na podlagi ugotovitev Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano, fizikalne mehanske lastnosti igrače z magnetom ne ustrezajo določilom Uredbe o varnosti igrač. 

Dodatno se je distributer odločil za preventivno odpoklic še treh Inteligentnih plastelinov (Zlata mrzlica, Privlačna malina in Morski val).

Ukrep
Distributer je objavil odpoklic izdelkov. Kupce pozivajo, da izdelke vrnejo v prodajalno Tojeto, Gallusovo nabrežje 29, Ljubljana. Več informacij je na voljo tudi na elektronskem naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. oz. na telefonski številki 01 425 67 84.

ZPS svetuje
V primeru, da imate to igračo doma, jo odstranite iz dosega otrok mlajših od treh let. Igračo lahko vrnete v trgovino, kjer ste jo kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA