Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

18. december 2017

Na seznamu hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX je kozmetični izdelek dm Alverde.

Podatki o izdelku
Kategorija: Kozmetika
Izdelek: maska za obraz
Znamka: dm alverde
Ime: naturschön Peelingmaske
Tip / številka modela: Olive
Datum uporabe: uporabno najmanj do 09.2017 in 10.2017

Vzrok odpoklica
Mikrobiološka neustreznost. V izdelku so odkrili prisotnost bakterije Pseudomonas aeruginosa (izmerjena vrednost 3x105 cfu/ml).

ZPS svetuje
Izdelek lahko povzroči infekcijo poškodovane kože ali oči. V primeru, da imate ta izdelek doma, ga ne uporabljajte. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Podjetje dm smo 15. 12. 2017 zaprosili za pojasnilo, ali je bil ta kozmetični izdelek na voljo tudi pri nas, pa odgovora še nismo prejeli. Informacijo zato objavljamo preventivno. 

Dopolnilo informacije, 18.12.2017, ob 16.00
Iz podjetja dm drogeriemarkt so nam sporočili, da je bil ta kozmetični izdelek predviden za prodajo v Sloveniji, a so ga umaknili še preden je prišel na slovenski trg.

 

Fotografija: dm

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA