Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

02. oktober 2017

Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je v okviru rednega inšpekcijskega nadzora odvzel več vzorcev izdelkov z namenom preverjanja njihove skladnosti s predpisi. V izdelkih za oblikovanje las so preverili konzervanse. Preverili so tudi skladnost označevanja s predpisi.

Podatki o izdelku
Ime izdelka: SLEEK GEL
Koda izdelka: TECNA 330
Poreklo: Italija
Proizvajalec: Tecna Italia Srl, Sede Legale, Via Ardeatina n°2479 00134 Pomezia - Loc. Santa Palomba, Rim, Italija
Uvoznik: Pro Crinis d.o.o. Prvačina 180a, 5297 Prvačina

Vzrok odpoklica
Inšpekcijski pregled je ugotovil, da izdelek vsebuje konzervansa Methylchloroisothiazolinone ter Methylisothiazolinone, ki nista na seznamu dovoljenih v kozmetičnih izdelkih kateri se ne izpirajo, kar ni skladno z Uredbo o kozmetičnih izdelkih.

Ukrep
Izdelek je prodajalec umaknil in odpoklical.

ZPS svetuje
V primeru, da imate ta izdelek doma, ga lahko vrnete v frizerski salon, kjer ste ga kupili. Upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Methylisothiazolinone
Kemikalija Methylisothiazolinone sodi med kemikalije, ki pogostokrat povzročajo alergijo. V kozmetičnih izdelkih jo uporabljajo kot konzervans. Od leta 2015 je prepovedan v kozmetiki za otroke, od februarja 2017 pa v kozmetiki za odrasle, ki se ne izpere. V kozmetičnih izdelkih, ki se izperejo pa je najvišja dovoljena koncentracija 0,01% (100 ppm).

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA