Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

20. junij 2017

Uvoznik je objavil odpoklic losjona za telo.

Podatki o izdelku
Proizvajalec: Paloma Dead Sea ltd.
Uvoznik: Mineral Spa d.o.o.
Ime izdelka: Losjon za telo (Vonji: vanilja, ocean, mleko & med, sivka, mango)
Pakiranje: 300ml

Vzrok odpoklica
Izdelek vsebuje konzervansa Methylisothiazolinone in Methylchloroisothazoline. Kozmetični izdelek ni skladen z Uredbo o kozmetičnih izdelkih.

Ukrep
Uvoznik je izvedel umik in odpoklic izdelkov.

ZPS svetuje
V primeru, da imate ta kozmetični izdelek doma, ga prenehajte uporabljati. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Methylisothiazolinone
Kemikalija Methylisothiazolinone sodi med kemikalije, ki pogostokrat povzročajo alergijo. V kozmetičnih izdelkih jo uporabljajo kot konzervans. Od leta 2015 je prepovedan v kozmetiki za otroke, od februarja 2017 pa v kozmetiki za odrasle, ki se ne izpere. V kozmetičnih izdelkih, ki se izperejo pa je najvišja dovoljena koncentracija 0,01% (100 ppm).

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA