Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

18. maj 2017

Distributer je objavil odpoklic kreme Čili gel.

Podatki o izdelku
Ime izdelka: Konjski balsam, Elina Čili gel
LOT številka: LE16-0744B1
Embalaža: 250 ml
EAN koda: 4326470446350
Ime proizvajalca: Jean products, Germany
Distributer: Atila d.o.o. Ješetova 5, 1230 Domžale

Vzrok odpoklica
V okviru inšpekcijskega pregleda je bilo ugotovljeno, da izdelek vsebuje konzervans methylisothiazolinone, ki je (v dovoljeni koncentraciji 0,01% mm) od 12. februarja 2017 lahko prisoten le v kozmetičnih izdelkih, ki se ob uporabi sperejo s kože. Konzervans methylisothiazolinone lahko sproži kontaktno alergijo.
Izdelek ni skladen s predpisi EU.

Ukrep
Distributer je objavil umik izdelka.

ZPS svetuje
V primeru, da imate ta kozmetični izdelek doma, ga takoj prenehajte uporabljati. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Methylisothiazolinone
Kemikalija Methylisothiazolinone sodi med kemikalije, ki pogostokrat povzročajo alergijo. Od leta 2015 je prepovedan v kozmetiki za otroke, od februarja 2017 pa v kozmetiki za odrasle, ki se ne izpere. V kozmetičnih izdelkih, ki se izperejo pa je najvišja dovoljena koncentracija 0,01% (100 ppm).

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA