Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

04. april 2017

Slovenija je v sistem hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX prijavila nevarni reševalni jopič.

Podatki o izdelku
Kategorija: zaščitna oprema
Izdelek: rešilni jopič
Znamka: Aqua marina
Tip / številka modela: NGY 044
Črtna koda: 6954521622200

Vzrok odpoklica
Nevarnost utopitve. Nepopolna navodila za uporabo, rešilni jopič ni opremljen z materialom, ki odbija svetlobo, kar zagotavlja dobro vidnost na morju. Izdelek ne ustreza predpisom o osebni varovalni opremi.

ZPS svetuje
Odpoklican izdelek so zavrnili na carini, a obstaja možnost, da so ga potrošniki kupili prek spleta. V primeru, da imate ta jopič doma, ga ne uporabljajte, saj ne zagotavlja predpisane varnosti. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Fotografiji: RAPEX

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA