Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

12. januar 2017

Uvoznik je objavil odpolic kotnega brusilnika.

Podatki o izdelku
Naziv: Kotni brusilnik
Znamka: Villager
Tip: VLN432 115 mm
Leto izdelave 2015
Črtna koda: 8606104032187
Uvoznik: Villager d.o.o. Kajuhova 32P, 1000 Ljubljana
Poreklo: Kitajska

Vzrok odpoklica

Kotni brusilnik ne izpolnjuje bistvenih varnostnih zahtev:

  • ščitnik rezalne plošče se v primeru uničenja le-te zavrti za kot 1800 stopinj, kar je več od dopustnega kota 900 stopinj;
  • kotni brusilnik, ki se je zaustavil zaradi nepričakovane izgube električnega napajanja, se ob ponovnem napajanju nepričakovano spet zažene, ne da bi vklopljeno varnostno stikalo to preprečilo;
  • kotni brusilnik nima zahtevane trdnosti ohišja, saj pri padcu z višine 1m na betonska tla ohišje poči in se razleti, s tem pa postanejo električni deli pod napetostjo prosto dostopni.  To je za uporabnika lahko smrtno nevarno, saj lahko ob dotiku delov pod električno napetostjo doživi električni udar.
  • V navodilih za uporabo manjkajo določena varnostna opozorila.

Kotni brusilnik zaradi naštetega predstavlja resno tveganje za uporabnika. 

Ukrep
Proizvajalec v Sloveniji je na poziv Tržnega inšpektorata RS umaknil kotni brusilnik s trga in objavil prostovoljni odpoklic že prodanih proizvodov. 

ZPS svetuje
v primeru, da imate ta kotni brusilnik doma, ga ne uporabljajte. Lahko ga vrnete v trgovino kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine. 

Fotografiji: TIRS

Ko ste ravno pri koncu brezplačno dostopnega članka …
Zveza potrošnikov Slovenije je nevladna organizacija – društvo – in se financira iz članskih prispevkov svojih članov, donacij fizičnih oseb in donacij dela dohodnine. Ker smo prepričani, da je naše delovanje in informiranje pomembno, tudi za zaščito vaših potrošniških interesov in pravic, vas prosimo, da nas pri našem delu podprete:

gdohodnina2 gclan2 gnakazilo2

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA