Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2016
Odpoklici 2016
28. december 2016

Združeno kraljetvo je v sistem hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX prijavilo nevarno kolo znamke Specialized.

Podatki o izdelku
Izdelek: kolo
Znamka: Specialized
Okvirji: Venge ViAS, S-Works in Pro z obročastimi zavorami
Modelno leto: 2016
Uvoznik: PR, šport in trgovina, d.o.o., Puštal 101, 4220 Škofja Loka
Poreklo: Tajvan

Vzrok odpoklica
Med vožnjo lahko pride do snetja zadnjega obročnika iz nosilcev osi in s tem do poškodbe zadnjega trikotnika. Obstaja povečano tveganje za izgubo nadzora nad kolesom, kar lahko privede do padca in poškodbe kolesarja.

Ukrep
Distributer je na poziv obvestil Tržni inšpektorat Republike Slovenije in o nevarnosti proizvoda seznanil svoje kupce in obvestilo o nevarnosti proizvoda objavil v svojih prodajalnah. Več informacij je na voljo na spletni strani proizvajalca.

ZPS svetuje
V primeru, da imate prizadeto kolo doma, ga ne uporabljajte. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Dopolnitev informacije, 28. 12. 2016
Iz podjetja PR so nam sporočili, da so vsem prodanim kolesom že zamenjali sporne nosilce menjalnikov in so tehnično sedaj brezhibni. Podjetje PR ni edini uvoznik teh koles v Sloveniji. 

 

Fotografije: TIRS

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA